Av: Bernt Nor

Jeg overvar åpningen av Angler, Oslos og landets nyeste sportsfiskebutikk her om dagen. Lokasjonen er i Nydalen, med Akerselva som nærmeste nabo. Åpningsdagen må jeg si var imponerende saker!

Dette er en butikk som er delikat, innbydende, inviterende, passe rustikk og koselig. Et sted man får lyst til å dra til for å bruke tid, la seg inspirere av inntrykk og historier. Nå har jeg ikke gått alt vareutvalg i sømmene. Men ved første øyekast ser det ut til at man finner det aller meste som trengs til fiskeopplevelser i hele landet. Både markafiske, svaberget, havfiske og fluefiske. Om noe gikk meg hus forbi så var vel det kanskje meite- og predatorfiske.Sett bort i fra den evigunge legenden Svein Røbergshagen er resten av betjeningen unge, fremoverlente og sultne. Jeg har vært sporadisk innom den siste tiden og sett utvikling av butikken – og det er mektig hva slags transformasjon som ligger bak. Her har det gått med mange timers arbeid! Det har også medført at den siste åpningsdagen planlagt 13. mai røyk, uten at det har spilt noen stor rolle.

Jeg kommer tilbake til dette med Angler-konseptet. For med unge fremadstormende Lars i førersetet skal Angler tørre å tenke nytt. Nøyaktig hva denne planen er og konseptet innebærer kommer i en egen sak. Men at han har noen tanker om veien videre er soleklart. Jeg kan fint lite om det å drive fysisk butikk, og skal være forsiktig med å komme med råd i så måte. Men selv om fisking er folkesport her til lands, er det beintøft å tjene penger på det. Jeg håper og tror Angler finner en balansegang mellom det visuelle, sin egen identitet, tilstedeværelse på nett og vanlig handel.

Annonse

Nettbutikken lanserer de også i disse dager, og ser den ut i nærheten av butikken så snakker vi om en visuell profil og et gjennomført konsept som vil riste litt i janteloven som står sterkt i denne bransjen.

Som jeg har sagt før er sportsfiskebutikker det samlende navet mellom produsentene og fiskeren. I tillegg til foreningsarbeid, er det ofte ute i spesialforretningene kursing skjer, temakvelder holdes og nettverk bygges. Jeg applauderer norske gründere som tør satse i et så konservativt land, og at noen nå er villige til å prøve å utvikle sportsfiskebutikkene videre, det fortjener en voldsom applaus! Konkurranse er sunt, det skjerper alle deltagerne.

Gleder meg til fortsettelsen!