More

  Norsk totaldominans i nordisk mesterskap i isfiske – Fossen best av alle

  Med gull i fem av seks individuelle klasser, fem av seks lagklasser og en knusende seier i nasjonskampen, var Norge fullstendig overlegne i nordisk mesterskap i isfiske på Skomsjøen i helgen.

  Av: Endre Hopland

  – Dette er helt fantastisk og over all forventing, for både Sverige og Finland er mye større nasjoner enn Norge i isfiskesammenheng. Det finske mesterskapet har 3000-4000 deltaktere, og svenskene kunne fort ha hatt 2000-3000 dersom deres mesterskap hadde vært åpent. I Norge klarer vi rundt 300 deltakere i NM, som altså er åpent for absolutt alle, så prestasjonen i nordisk nå i helgen er helt utrolig bra, sier den norske kapteinen Niklas Strengelsrud til Hooked etter helgens fantastiske mesterskap.

  Under nordisk mesterskap i isfiske stiller hver nasjon med 18 fiskere + to kapteiner. Troppen består av tre juniorjenter, tre juniorgutter, tre herrer, tre damer, tre veterandamer og tre veteranherrer. Laget som forsvarte konge, fedreland og flaggets heder i år var Terje Lindgren, Bent Fjeld, Jan-Morten Fossen, Sonni Ingunn Sangnes, Torild Langerud, Ruth M. Ramstad, Christer Fossen, Thomas Ødegård, Tor-Ivar Bjørnstad, Tonje Hauger, Lisbeth Bjørnstad, Kjersti Solli, Lars-Magnus Bjørnstad, Vegar S. Rindal, Sigur Bringebøen, Therese Larsson Jernberg, Cecilie Olsen Olsberg, Karoline Grenberg. Dette gjorde de altså på en helt fantastisk måte.

  – Vi endte til slutt opp med 46 895 gram med fisk, fordelt på de 18 fiskerne våre. Finland kom på andreplass med 36 595 gram, mens Sverige endte på tredje med 23 125 gram. Vi doblet altså svenskene, og selv om vi var på hjemmebane, er det verdt å merke seg at Sverige vant nasjonskampen på denne sjøen for seks år siden, sier Strengelsrud til Hooked.

  Les også: Lucian med utklassingsseier i NM i isfiske

  Den norske kapteinen legger ikke skjul på at han er imponert over hva laget hans presterte i løpet av fire hektiske fisketimer lørdag.

  – Jeg er utrolig stolt over alle fiskerne, og visekaptein Odd Henning Hansen. Utrolig dyktige fiskere hele gjengen, og med en visekaptein som er lommekjent på sjøen, samt en utrolig dyktig fisker selv, fikk vi lagt en plan som klaffet til nær 100 prosent. Alle gjorde det de skulle, og jobbet knallhard hele veien. I tillegg passet fisket denne dagen oss bedre en våre konkurrenter. Rett og slett en dag der alt klaffet, sier Strengelsrud, som samtidig legger til at han er veldig glad og ydmyk for tilliten og æren han har blitt skjenket i sitt kapteinsverv.

  I nordisk mesterskap konkurreres det altså i nasjonskampen, der sammenlagtresultatet fra alle de 18 deltakerne fra hver nasjon teller. Dette er den gjeveste tittelen å vinne, og her var altså Norge helt suverene. Det fiskes også individuelt og lag i alle klasser, og det er vel fair å si at nordmennene var klart best også her. Se bare her:

  Nordisk mester uansett klasse ble Christer Fossen. Han vant da også herrer senior-klassen. Herrer veteran ble vunnet av Terje Lindgren, mens damer veteran gikk til Torild Langerud. Junior gutter-klassen ble vunnet av Vegard Rindal, mens junior jenter-klassen gikk til Cecilie O. Olsberg. Den eneste klassen Norge ikke vant var damer senior, men her ble det til gjengjeld sølv i både lag og individuelt. Det individuelle sølvet var det Kjersti Solli som kapret.

  Utenom lagsølvet i damer senior, ble det altså gull i herrer veteran, gull i damer veteran, gull i herrer senior, gull i junior gutter og gull i junior jenter. Så veldig mye bedre enn det får en det faktisk ikke.

  – Det må være lov å kalle dette utklassing. Vi i Norge er relativt gode på mormyska, mens finnene veldig bra på tafs og svenskene suverene på pimpel. Denne dagen ble det mormyskafiske, og det passet oss veldig bra, sier Strengelsrud til Hooked.

  Den norske taktikken var like enkel som den var genial, og Strengelsrud gir visekaptein Hansen mye av æren for at det gikk så bra som det gikk.

  – Han er kjentmann, og pekte ut seks gode områder på kartet. Vi fordelte våre 18 fiskere i seks små grupper på disse plassene. Alle disse seks gruppene hadde igjen seks andre plasser som var pekt ut på forhånd dersom hovedplassen skulle svikte, forteller den norske kapteinen.

  Les også: Norsk 11. plass i isfiske-VM

  Nordmennene visste fra dagen i forveien at fisket var småvanskelig, og at mormyska antagelig ville være metoden. Den ene plassen Hansen hadde pekt ut leverte også veldig bra fra start, og Fossen, Solli, Grenberg og Olsberg som fisket her, dro tidlig ifra resten av feltet.

  – Sør i sjøen sviktet det totalt, så de fiskerne vi hadde sendt dit måtte vi få nordover på sjøen, igjen. Dette gikk fint, og hele laget leverte virkelig varene. En fantastisk laginnsats, sier en meget fornøyd Niklas Strengelsrud til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles