More

  NM i sjøisfiske går som planlagt – med premier for over 80 000 kroner

  Mildvær og dårlige utsikter for solid is, har nok gitt arrangørene av NM i sjøisfiske en og annen dårlig natt de siste ukene. Nå er det likevel klart at arrangementet går som planlagt.

  Av: Endre Hopland

  – Rapporter fra forbipasserende, variable temperaturer og springflo, gjorde oss unektelig litt usikre på hvordan det sto til med isen på Hjellbotn. Derfor dro vi oppover i helgen for sjekke ut forholdene. Etter mye prøveboring fant vi heldigvis en heldekkende is som var 17-25 centimeter utpå, og av god kvalitet, så det blir både NM og fiskefest, sier Bjørn Florø-Larsen i Nidaros kystmeitelag, arrangøren av NM i sjøisfiske.  Årets NM arrangeres som tidligere skrevet lørdag 28. januar, og mye av opplegget vil være nokså likt som tidligere år. En del forskjeller blir det likevel. Den største av disse er at det er Hjellbotn, og ikke Lygnin, som er fastsatt konkurransearena. Hjellbotn har reddet NM i sjøisfiske de to siste årene, da isen på Lygnin ikke har vært farbar i NM-helgen, og i år er altså backup-arenaen oppgradert til hovedscene.

  En annen vesentlig forskjell er at Lyngen fjordhotell like ved Lygnin er utleid, og derfor uaktuelt som NM-leir. Heldigvis har arrangørene i Nidaros kystmeitelag fått en god avtale med Tingvold hotell i Steinkjer, som blir base for årets mesterskap.

  Arrangementet er i utgangspunktet planlagt til den helgen som har minst mulig tidevannsforskjell i det aktuelle konkurransetidsrommet. Det er meldt mildvær denne uken, men ifølge prognosene blir det minusgrader fra og med mandag av, og helt frem til konkurransedagen. Dette, i kombinasjon med det gode utgangspunktet isen på Hjellbotn allerede har, gjør at forholdene under NM bør bli fine.

  – På det nåværende tidspunkt er det 50 påmeldte deltakere, men vi vet at det er flere som skal være med som enda ikke har meldt seg på. Taket er 100 fiskere, sier Florø-Larsen til Hooked.

  NM i sjøisfiske har tradisjon for å stille med fantastiske premiebord, og årets utgave er på ingen måte noe unntak.

  – Dette er en tradisjon vi er stolte av, og som tidligere år stiller vi med et av Norges beste premiebord for en fiskekonkurranse. Det ligger nå an til premier til en verdi av 80 000 kroner. Vi er selvsagt veldig glade for at så mange sponsorer ønsker å være med på denne årlige fiskefesten i Trøndelag, sier Florø-Larsen til Hooked.

  Påmeldingen til årets sjøisfiske-NM er åpen frem til lørdag 21. januar klokken 23.59. Mer om arrangementet og hvordan du melder deg på finner du her. Se ellers NM i sjøisfiske sin Facebook-side for hyppige oppdateringer fra arrangørene.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles