More

  Med wobbler etter kveitene

  Gummishads og hel agnfisk er de fleste kveitefiskere sine foretrukne agn, men du kan også ta havets dronning på wobbler. Bare spør Ørnes-mannen Jarl Egil Wilhelmsen.

  Av: Endre Hopland

  Det var faktisk nokså tilfeldig at Wilhelmsen begynte å drogre etter kveite med wobblere. Det var nemlig en sjøørretkonkuranse han egentlig skulle delta i, men i siste liten måtte han avlyse og dra hjem. Han hadde da kjøpt inn en del ørretwobblere, og bestemte seg for å ta en trøstetur etter kveite på hjemmebane. Her fikk han tre kveiter på første forsøk, og ytterligere fem da han prøvde seg på ny. Dermed hadde et nytt favorittfiske sett dagens lys.

  Det var trollingentusiastene i Team Propell som først skrev om kveitedorgeren fra Nordland, og til bloggen deres forteller han at det fort blir et par økter på tre-fem timer hver eneste uke i sesongen. Denne varer fra mars til desember, så det er ikke få timer det har vært wobblere beregnet på kveite i sjøen utenfor Ørnes.

  DORGER KVEITE: Jarl Egil Wilhelmsen foretrekker dorging med wobblere etter kveite. (Foto: Privat)

  – Jeg pleier å kjøre med wobblerne en eller to meter over bunn. Om sommeren og høsten fisker jeg over 30 meters dyp og grunnere, mens jeg gjerne er nede på 50 meter tidlig og seint i sesongen, sier han.

  Les også: Kveitene overlever fang og slipp – når ting blir gjort riktig

  Ifølge Wilhelmsen selv landes i gjennomsnitt 14 av 15 kveiter under dette fisket, noe som må kunne kalles meget bra uttelling under kveitefiske.. Han anslår å ha fått rundt 120 kveiter på wobbler siden han startet dette fisket for rundt tre år siden. Den største av disse veide rundt 27 kilo.

  Les mer om kveitedorgeren hos Team Propell.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles