More

  Martin (6) slo til igjen – landet kjemperøye etter knallhard kamp

  Seks år gamle Martin Klavins var helt utslitt da pappa Artur omsider kunne håve den enorme røyen han hadde fightet i åtte minutter.

  Av: Endre Hopland

  Martin Klavins er i ferd med å bli et kjent navn i sportsfiske-Norge, til tross for at han bare såvidt har begynt på skolen. I mars i fjor kunne den da fem år gamle pjokken juble for sin fiskeart nummer 50 tatt på stang i Norge, og bare et par måneder senere fikk hele landet være med Klavins junior og senior på fisketur i Norge Rundt, i beste sendetid på NRK.

  Les også: Fang og slipp må gjøres riktig, og det er spesielt viktig om vinteren

  Siden den gang har far og sønn fisket mye sammen, og Martin står nå bokført med hele 79 forskjellige fiskearter på stang i Norge. Fiskeåret 2017 ble avsluttet med en flott røye på hele 4,2 kilo, en personlig rekord både junior og senior regnet med skulle bli stående lenge. Det gjorde den ikke. I helgen smalt det nemlig på ny hos Martin, og denne gangen var det en langt større fisk som fant maggoten han serverte.

  – Fisken var veldig, veldig stek. Den dro ut masse snøre mange ganger, og jeg ble veldig sliten. Heldigvis fikk vi den inn i håven til slutt, sier sekståringen til Hooked.

  Pappa Artur kan fortelle om en veldig treg fiskedag på Skogseidvatnet i Fusa. Det var åtte båter på vannet denne økten, og samtlige fisket på det mest kjente røyevarpet. Klavins-karene flyttet seg derfor derifra, og prøvde lykken andre steder i vannet. Dette resulterte i en grei ørret og noen steikerøyer, men det skulle ikke bli storfisk i båten før de vendte tilbake igjen til varpet utpå ettermiddagen.

  – Det var lite fisk å få denne dagen, og i tillegg var det is på overflaten, noe som gjorde fisket vanskelig. Martin klarte likevel å holde ut hele dagen, og det fikk han betalt for, sier Klavins senior til Hooked.

  Seint på dag hugg det nemlig tungt på Martin sin lette stang, og kampen med fisken tok altså hele åtte minutter. Det er mye under de fleste omstendigheter, men spesielt under røyefiske fra båt. Både far og sønn var derfor veldig klar over at det var noe alvorlig stort som hadde tatt agnet der nede i dypet.

  Les også: 13 strake år på jakt etter landets største røyer (Hooked+)

  – Da vi så fisken første gangen, forstod vi at dette var den største røyen noen av oss noen gang har fått. Jeg trodde kanskje den skulle bikke syv kilo, for den var enorm. Da vi omsider fikk den i håven og over i veienettet, viste det seg at den var 6,7 kilo. Ikke helt syv kilo, men likevel en fisk utenom det vanlige, selv i Skogseid. Vi brølte høyt da fisken var sikret. En stor opplevelse for både Martin og meg, sier Artur Klavins til Hooked.

  LITEN FISKER, STOR FISK: Martin Klavins med sin nye røyepers på hele 6,7 kilo. (Begge foto: Privat)

  Som med alle de store røyene i Skogseid, fikk også denne friheten tilbake etter veiing og noen bilder. Dermed er det mulig at noen får hilse på den enorme fisken ved en senere anledning, også.

  – Vi har hatt godt røyefiske så langt i vinter, og vi kommer nok til å ta flere turer til Skogseid. Martin synes nemlig dette er veldig moro, og jeg har ikke noe imot å få flere av disse vakre fiskene. Dessuten har en jo alltid muligheten for å få enda større røyer, sier han til Hooked.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles