More

  Havforskerne vil vite hvor du fisker – og de lover å holde tett

  Gjennom det nasjonale forskningsprosjektet på fritidsfiske ønsker havforskerne å kartlegge de norske fritidsfiskernes fiskeplasser langs kysten.

  Av: Endre Hopland

  – Dette handler om å finne ut hvilke områder som blir mest brukt, slik at vi kan være effektive når vi skal ut og intervjue fritidsfiskere. I første omgang er vi særlig interessert i områdene Troms, Hordaland og Oslofjorden, sier havforsker Alf Ring Kleiven.

  Havforskningsinstituttet har utviklet et kartverktøy der alle fiskere kan registrere sine fiskeplasser i kombinasjon med et enkelt spørreskjema. Disse kartene blir tilgjengelige for offentligheten, men plassene dine blir likevel ikke avslørt.

  Det hele presenteres nemlig i form av et temperaturkart som viser fiskeaktivitet i større områder, og alle besvarelser er anonyme. Det vil si at den superhemmelige hyllen du fisker storlyr fra lengst ute i havgapet vil forsvinne helt i kartet dersom det bare er du som markerer denne.

  Det er uansett ikke slike steder forskerne ønsker å få greie på. Hele poenget er at de ikke skal bruke mye penger i felt på steder der det ikke er fiskere. Derfor kommer både du selv og forskerne lengst med at du registrerer de mer populære stedene du fisker.

  – Vi er interessert i fiskeplasser fra både land og båt, med både stang, snøre og faste redskaper som garn, teiner og ruser, sier Kleiven.

  Undersøkelsen må tas på PC eller Mac, og du kan delta på denne store nettdugnaden ved å følge denne linken. Har du spørsmål om undersøkelsen kan du kontakte Alf Ring Kleiven, Jan Hinriksson eller Lene Christensen. Forskningsprosjektet kan ellers følges på Facebook.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles