More

  Kristian (15) satte norgesrekord på fløyfisk

  Han har god grunn til å smile, den unge storfiskeren Kristian Hausken fra Haugesund. Fløyfisken han dro opp fra en flytebrygge på Stord i helgen, er nemlig ny norgesrekord med god margin.

  Av: Endre Hopland

  Etter å ha vunnet både Nordsjøfestivalen og NM i havfiske i 2015, samt mottatt Gullkroken som Årets junior, har Kristian Hausken blitt et kjent navn i sportsfiske-Norge. Det gode fisket hans fra i fjor har også fortsatt inn i 2016, og i helgen noterte han seg like godt for ny norgesrekord på flyøyfisk, arten som gjerne omtales som norges vakreste fisk.  Allerede på første nedslipp på flytebryggen, som var dagens destinasjon, nappet det hos Hausken. Opp kom en lomre på gode 600 gram. Like etter satt dagens første fløyfisk, et flott eksemplar på 186 gram. Denne ville tangert norgesrekorden for bare noen år siden. I 2012 ble det derimot tatt en fløyfisk på 195 gram, også denne på Stord, og dette er fisken som har stått som offisiell norgesrekord siden.

  Nå blir det derimot forandringer i listene. Etter en dødperiode på en times tid, begynte nemlig nappingen igjen. Først dukket en ny lomre i 600-gramssjiktet opp, før nok en stor fløyfisk fant blåskjellagnet som ble servert.

  – Vi var flere som fisket på bryggen denne dagen, men Markus og Kjetil Guttormsen var opptatt med å lande en lomre da fisken min kom til overflaten. Jeg tok derfor sjansen på å løfte den opp på land, og det gikk heldigvis fint. Oppe på bryggen kom jubelbrølet, for denne var stor. Jeg tenkte at den måtte være i nærheten av norgesrekorden, men så viste vekten hele 209 gram. Det er klar ny norgesrekord, sier Hausken til Hooked.

  Etter veiing og fotografering ble fløyfisken satt fint ut igjen. Den unge fiskeren forteller videre at dette helt klart er hans livs fisk.

  – Jeg har fått flere av disse fløyfiskene før, men det er ingen som har vært på langt nær så store som denne her, sier han til Hooked.

  Noen timer senere var det for øvrig ny fisk på gang. Også denne gangen var det en stor fløyfisk som kom opp. Fiskeren selv syntes denne så like stor ut som den forrige, men vekten stoppet på «bare» 200 gram. Noen timer tidligere hadde denne vært ny norgesrekord, men det var altså før 209-gramsfisken.

  – En fantastisk tur, oppsummerer Hausken overfor Hooked.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles