More

  Kristian (15) knuste all konkurranse

  Tiltross for at han bare er 15 år gammel, fisket Kristian Hausken fra Haugesund flettene av hele den norske havfiskeeliten under NM i Tananger i helgen.

  Av: Endre Hopland

  Etter den første av to fiskedager ledet unge Hausken juniorklassen med gode 50 poeng. I tillegg var han nummer seks i herreklassen. En fantastisk god andredag sendte han derimot helt til topps, uansett klasse. I konkurranse med 94 andre havfiskere, de aller fleste svært rutinerte og meritterte, er dette rett og slett imponerende.

  – Dette er bare utrolig kult. Jeg hadde en god plan før fisket startet, og fulgte denne hele veien. Det fungerte tydeligvis veldig bra, sier en strålende fornøyd storfisker til Hooked.

  Da premiene skulle deles ut søndag ettermiddag burde Hausken utvilsomt fått med seg langt mer greier enn det han faktisk fikk. Reglene i NM i havfiske tilsier nemlig at en bare kan vinne klassen en er påmeldt i. Hausken, som altså fisker i juniorklassen, vant denne suverent, men han var også bedre enn alle de voksne fiskerne i både senior-, herre- og dameklassen.

  At en junior blir beste fisker i NM skjer ikke akkurat hvert år, men at Hausken har mye å fare med har han vist også flere ganger tidligere. Tiltross for sin unge alder har han nemlig fisket en del konkurranser allerede, med gode resultater. Helgens NM topper likevel alle disse.

  – Planen min gikk enkelt og greit ut på å følge med på de andre fiskerne om bord, og se hva de fikk. Det jeg tjente på var å pilke da de fisket med agn og egne da de pilket. Jeg har også en kamerat som var på prøvefiske dagen i forveien, så jeg fikk noen tips om hva fisken tok på, sier Hausken til Hooked.

  I løpet av konkurranse fisket Hausken veldig variert, og så mye som ni-ti takler var i bruk lørdag og søndag. Dette resulterte i åtte forskjellige arter og seier på båten første fiskedag. Andre fiskedag ble det ny båtseier, denne gangen med ni forskjellige arter.

  – Jeg hadde med meg makrell, blåskjell, rå reke, kokt reke, brisling, diverse Gulp-pakker, og akkar som agn. Blåskjell fisket desidert best av disse. I tillegg pilket jeg med en Lucas på 300 gram. På første dag endte jeg på 251 poeng, mens det til slutt ble 323 poeng på andre fiskedag, sier han til Hooked.

  Hausken vant altså juniorklassen. De øvrige klassene ble vunnet av Lars Hellum (herrer), Torunn Handeland (damer) og Gunnar Nødseth (senior). Vi blir ikke overrasket om Hauskens navn blir å finne på flere topplister i fremtiden.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles