More

  Her kjører Olli (10) sin første laks helt på egen hånd

  Verken Olli August Alvestad (10) eller pappa Asgeir kommer til å glemme datoen 25. juli 2017 med det første. Da landet nemlig junior sin aller første laks, og det hele er godt dokumentert på tiåringens egen YouTube-kanal.

  Av: Endre Hopland

  Med vekslende entusiasme har ti år gamle Olli August Alvestad fra Lillesand vært med pappa Asgeir på fisketur helt siden han var baby. Det siste året har fiskeinteressen virkelig blomstret, og spinnfiske med stang er den store favoritten. Parallelt med fiskingen har tiåringen også fått sansen for film og redigering, og slikt blir det selvsagt fiskefilmer av.

  Nylig opprettet han sin egen YouTube-kanal, og den første filmen han publiserte handlet om duppfiske etter horngjel og lyr. Film nummer to ble publisert sent i går kveld, og denne gangen var det betydelig mer futt i fisken som spilte hovedrollen.

  Les også: Gi barna en fiskestang

  I begynnelsen av uken var nemlig Olli August, lillesøster Aino og pappa Asgeir på fisketur i Årdalselva i Ryfylket. Tanken til far i huset var at barna skulle få oppleve laksefiske på sitt beste, så det ble lagt opp til kvelds- og morgenfiske, med innlagt overnatting i lavvo helt nede ved elvebredden.

  – Vi koste oss med bålbrenning og fisking, og Olli var så giret at det var nesten umulig å få han opp av elven denne kvelden. Dette hang nok sammen med at laksen hoppet og spratt rundt oss innimellom, sier Asgeir Alvestad til Hooked.

  Siden Olli bare hadde vanlige støvler på seg, bar pappa han på et tidspunkt ut på en stein i elven, slik at han fikk fisket av et lovede stryk.

  – Jeg stod lenger nede og kastet med flue, da jeg plutselig hørte Olli rope at han hadde fisk. Jeg trodde det nesten ikke, men da jeg snudde meg så jeg en liten gutt som med begge hender niholdt i en stang som holdt på å bli dradd på elven, sier Alvestad til Hooked.

  Les også: Sjekk hva Josefine (8) dro opp av Gryteelva i Buskerud

  Olli ble stående på steinen og kjempe mot fisken de neste fem minuttene. Da kom pappa til og fikk båret junior i land. Inne på elvebredden kjempet tiåringen videre med laksen, og til slutt fikk senior løftet den på land, til stor jubel fra alle de involverte.

  STOR OPPLEVELSE: Asgeir og Olli August Alvestad med juniors aller første laks. (Foto: Privat)

  Vel opp på tørt land ble laksen veid til pene 5,9 kilo, noe som slett ikke er noen dårlig fangst i Årdalselva. Fisken tok for øvrig en grønn Abu Toby Salmo, og Olli gjorde hele jobben selv. Sjansene for at dette er tiåringens siste laks vil vi anta er rimelig små.

  Les også: Dette er Alvira (9) sin første fisk

  – Nå er det bare snakk om fisking dagen lang, og Olli lurer hele tiden på når vi skal ut med stengene, igjen, gliser en tydelig stolt pappa, som tiltross for en meget imponerende merittliste på fiskefronten rangerer laksefangsten til junior som en av sine aller største fiskeopplevelser.

  Under kan du se Olli August sin kamp med laksen. Filmen er i sin helhet redigert av fiskeren selv:

  Asgeir Alvestad sine sportsfiskeeventyr følger du til vanlig på den populære fiskebloggen hans. Har du fått en fangst utenom det vanlige i sommer? Ikke nøl med å gi oss et hint om saken på e-post: endre@hooked.no.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles