More

  Her er norgesmesteren i sportsfiske 2015

  Kampen om norgesmestertittelen i NM i sportsfiske ble i 2015 tøffere enn på lenge, men til slutt var det John Olav Florø-Larsen som stakk av med seieren.

  Av: Endre Hopland

  Den gjeveste av alle konkurransene i NM i sportsfiske er selve NM-konkurransen, den som gir tittelen norgesmester i sportsfiske. Dette er en individuell konkurranse, der både ferskvanns- og saltvannsartene teller, men bare hver enkelt deltakers største eksemplar av hver art. Det vil si at en må fiske variert og få mange forskjellige arter, helst store, for å kunne hevde seg i sammendraget.  I NM-konkurransen er det en klar fordel å fiske mye i både ferskvann og saltvann, men en kan også hevde seg dersom en bare fisker i et av elementene, og da spesielt i saltvann. Det er i stor grad dette John Olav Florø-Larsen har gjort i 2015, og med noen få unntak stammer alle poengfiskene hans fra sjøen.

  Les også: Nidaros kystmeitelag 1 til topps i lagklassen i saltvann

  Les også: Team Northern Baits til topps i lagklassen i ferskvann

  Les også: Jack Moe er årets ferskvannsfisker i 2015

  Les også: John Olav Florø-Larsen er årets saltvannsfisker i 2015

  Les også: Kim Rasmussen er årets microfisker i 2015

  Hans tøffeste konkurrent i sammendraget i 2015 var Andreas Næristorp, som gjorde det godt både i saltvanns- og ferskvannsklassen. Til slutt var det bare seks fattige poeng som skilte de to fiskerne. Florø-Larsen sine 277 poeng ble likevel litt for mye for Næristorp sine 271. På tredjeplass havnet for øvrig Øistein Winther med sine 165 poeng, gode 100 poeng bak teten.

  Blant Florø-Larsen sine godfisker i 2015 finner vi lysing på 11 660 gram, paddetorsk på over 900 gram, mora på 1625 gram, hågjel på 1660 gram, hårvar på 255 gram, lusuer på 545 gram, piggvar på 4800 gram, småflekket rødhai på 1325 gram, strandtangbrosme  på 266 gram og skrubbe på 1494 gram.

  Den endelige sammenlagtlisten i NM-konkurransen ser slik ut:

  1. John Olav Florø-Larsen 277 poeng
  2. Andreas Næristorp 271 poeng
  3. Øistein Winther 165 poeng
  4. Jack Moe 156 poeng
  5. Espen Knarvik 154 poeng
  6. Bjørn Florø-Larsen 136 poeng
  7. Ole-Håkon Heier 108 poeng
  8. Karl Johan Sæth 103 poeng
  9. Bjørn Salte 98 poeng
  10. Endre Hopland 78 poeng

  Vinneren av ferskvannsklassen mottar plakett som synlig bevis på bragden. Vi gratulerer så mye!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles