More

  Glenn og Lise Lotte til topps i Norwegian Carp Challenge

  Etter en intens langhelg med boilies i vannet og mange årstider representert, var det til slutt Glenn Larsen og Lise Lotte Bøe som trakk det lengste strået i Norwegian Carp Challenge.

  Av: Endre Hopland

  I pinsehelgen gikk tradisjonen tro Norwegian Carp Challenge av stabelen, og etter to strake seire var det på forhånd knyttet stor spenning til om noen kunne vippe Tore Svendsen og Lucian Iurac ned fra tronen. Det skulle det vise seg at det var, og best av samtlige var altså Glenn Larsen og Lise Lotte Bøe. De to fikk ikke mest fisk, men de landet de to største eksemplarene, og etter de nye reglene er det bare disse to som er tellende i sammendraget.

  – Det var også denne gangen stor interesse for arrangementet, og vi hadde 16 påmeldte lag. Alle lagene trekker i hvilken rekkefølge de skal få velge fiskeplass, og siden vi hadde 18 plasser tilgjengelig, fikk det laget som ble trukket sist mulighet til å velge mellom tre swimmer. Denne måten å fordele plasser på er veldig grei, da den åpner for at deltakerne kan legge ned litt jobb på forhånd, og velge seg en plass de har troen på hva vær, vind, vanntemperatur og lignende angår, sier konkurranseansvarlig Thomas Hesmyr til Hooked.

  Les også: Lucian knuste all konkurranse

  Konkurranen startet som vanlig med en sosial samling på Olavsberget Camping første kvelden. Dagen etter ble trekkingen av plasser gjennomført samme sted, og da alt var klart, dro fiskerne hver til sitt for tre netter med intens karpejakt.

  – Spenningen var på topp fra starten av, for folk var veldig usikre på hvordan fisket ville bli i år. Den kalde og ustabile våren har gitt lite fisk i de fleste vann, men troen på brukbart fiske var til stedet hos mange, forteller Hesmyr.

  Allerede første kvelden, etter et par timers fiske, tikket de første meldingene om fisk inn til arrangørkomiteen, som også er dokumentasjonsansvarlige, og kjører rundt fra vann til vann for å veie og fotografere fangstene til alle deltakerne.

  – Etter første natten ledet Henrik Jonsson og Martin Kok med en fantastisk flott skjellkarpe på 11 100 gram. Med en brukbar fisk til ville de bli harde å slå. Nytt av året er nemlig at bare de to største karpenede per lag er tellende, noe som gjør at ingen lag har mulighet til å stikke fra og ødelegge spenningen tidlig. På denne måten er i prinsippet alle lag med i matchen helt til siste slutt, sier Hesmyr til Hooked.

  Flere lag viste etter hvert at de mente alvor, og noen flotte fisker på opptil 8-9 kilo dukket opp. For ordens skyld er seriøst karpefiske utelukkende fang og slipp, og alle fisker blir holdt levende i karpesekker i vannet mens arrangørkomiteens utsending er på vei med måleutstyr. Etter veiing, måling og fotografering får fisken friheten tilbake.

  Da tre døgn med fiske var unnagjort, var det altså Glenn Larsen og Lise Lotte Bøe som stod igjen med den beste totalsummen. Deres to toppfisker veide til sammen 17 680 gram. Bak vinnerlaget var det tett og spennende, med tre lag som alle hadde mellom 11 og gode 13 kilo med fisk. I tillegg hadde fire lag 7-8 kilo fisk totalt.

  Andreplassen i Norwegian Carp Challenge gikk i år til Espen Grønberg, som landet to toppfisker på til sammen 13 280 gram. Siggen Frydenlund og Odd Midtmoen knep tredjeplassen med til sammen 12 600 gram.

  – Som arrangør må jeg si meg godt fornøyd med resultatet, men jeg hadde selvsagt håpet at enda flere karper hadde blitt fanget. Totalt ble det tatt 15 fisker over minstemålet, men det ble mistet like mange. Litt stang ut for en del denne gangen altså. Vinnerlaget de to siste årene mistet for eksempel tre fisker, så det er små marginer i dette gamet, sier Hesmyr til Hooked.

  Les også: Disse karene er ustoppelige i Norwegian Carp Challenge

  Han understreker samtidig at han synes det er moro at nye lag klatret høyt på premielisten denne gangen. Vinnerlaget kan for øvrig glede seg til en uke med karpefiske i franske Lac de Villedon, en premie til en verdi av 7500 kroner. Her er muligheten for karper på over 30 kilo til stedet, og for en karpefisker blir det ikke mye kulere enn som så.

  – Vi takker alle deltakere for et flott arrangement, og dersom interressen er der neste år også, så kjører vi på med Norwegian Carp Challenge 2018, sier Hesmyr til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles