More

  Lucian knuste all konkurranse

  Ingen var i nærheten av å kunne tukte Lucian Iurac og Tore Svendsen da Norwegian Carp Challenge gikk av stabelen i pinsen. Og det var Iurac som stod for all fisken.

  Av: Endre Hopland

  Etter suksessen i fjor, ble det også i år invitert til Norwegian Carp Challenge i pinsen. Hele 40 karpeentusiaster meldte seg på, noe som resulterte i 18 lag.  Østafjells finnes det mange sjøer som huser karpe, og det ble laget swimmer i til sammen fem av disse. Etter litt karpequiz, grilling og sosialt samvær, trakk så hvert lag plasseringer, og klokken 18.00 fredag kveld gikk startskuddet for konkurransen.

  Her skulle det altså vise seg at Iucan og Svendsen hadde trukket den beste swimmen, eventuelt bare var mye bedre enn resten av gjengen til å lure karpene til å ta boilisene som ble servert.

  17 fisk på land

  I konkurransen handlet det primært om å få flest kilo fisk sammenlagt, men også størst fisk per sjø, størst speilkarpe, størst skjellkarpe og den første fisken per døgn ble premiert.

  Til sammen ble det landet 17 fisk i løpet av konkurransedagene, men disse var slett ikke broderlig fordelt på de 40 deltakerne. I det fremdeles kalde vannet klarte bare åtte lag å lande karper.

  Dette gjør prestasjonen til Lucian Iurac, som på egenhånd kroket og landet ikke mindre enn seks fisker, enda mer imponerende. Tore Svendsen er etter alt å dømme også godt fornøyd med valg av lagkamerat.

  En mager trøst for de som ikke fikk fisk er det at hele 16 av 18 lag var i kontakt med karper i løpet av langhelgen, og som vi alle vet er de fiskene vi ikke får opp alltid mye større enn de vi faktisk lander. Alltid.

  Suveren vinner

  Da dommen falt litt utpå andre pinsedag, talte resultatlisten sitt tydelige språk. Med seks karper på til sammen 36,4 kilo, vant Tore Svendsen og Lucian Iurac helt suverent. Nærmeste konkurrent var Svenn og Glenn Larsen med sine 21,04 kilo, fordelt på tre karper.

  Det var også de to topplagene som stakk av med premiene for størst speilkarpe og størst skjellkarpe. Skjellkarpen på 7,54 kilo var det vinnerlaget som for, mens speilkarpen på pene 9,38 kilo falt for en av boiliene til andreplassen.

  Karpetreff 8
  Svenn og Glenn Larsen med treffets største karpe, en speil på 9,38 kilo. (Foto: Thomas Hesmyr)

  Thomas Hesmyr i arrangementkomiteen er strålende fornøyd med gjennomføringen av årets konkurranse. Han gleder seg allerede til neste år.

  – For en utrolig gjeng som var med på dette, for et pågangsmot og for en glede og entusiasme de viste gjennom hele helgen. Blide fjes har møtt oss overalt, også der det har gått trått med fisket, og da blir det bare en glede for oss å arrangere noe slikt, sier Hesmyr til Hooked.

  750 kilometer

  Han konstaterer som mange av deltakerne at ikke alle swimmene leverte like bra under treffet, men slik er det jo med fiske. Spesielt når en går etter karpe.

  – Heldigvis hadde de fleste karpekontakter. Det var bare to av plassene som var helt døde. Det trege fisket i to av de dype vannene får vi gi den kalde våren skylden for, sier han til Hooked.

  Karpetreff 9
  Vinnerlaget. (Foto: Thomas Hesmyr)

  Han kan ellers opplyse om at kilometertelleren på bilen stoppet på 750 kilometer i løpet av langhelgen. Det er litt mindre enn han hadde håpet på.

  – Vi kjørte fra sted til sted og veide fisken etter hvert som vi fikk melding om fangst, og heldigvis ble det en del kjøring. Neste år håper vi likevel på 1500 kilometer på telleren, gliser han.

  Hesmyr benytter samtidig anledningen til å takke alle treffsponsorer og de mange greie og samarbeidsvillige grunneierne i området for lån av private områder.

  PS: Karpefiske er så å si uten unntak ren catch and release, og det blir fisket med små kroker som ikke gjør skade på fisken. Under konkurransen blir alle fangede fisker holdt i fangstnett i vannet mens en venter på kontrollveiing. Etter veiing og fotografering slippes fiskene uskadd tilbake igjen.

  Resultater:

  1. plass: Tore Svendsen/Lucian Iurac – 36400g (6 karper)
  2. plass: Svenn Larsen/Glenn Larsen – 21040g (3 karper)
  3. plass: Øystein Bertelsen/Kjell-Arne Skogby – 13960g (2 karper)
  4. plass: Bård Johansen/Tormod Fjeld – 12180g (2 karper)
  5. plass. Pål Sindre Svae/Joacim Klavestad – 6080g (1 karpe)
  6. plass: Steffen Kleven/Stian Kleven/Anders Range Aasbø – 5480g (1 karpe)
  7. plass: Edvard L. Gisnås/Sven M. Jørgensen/Simen Andersen – 5420g (1 karpe)
  8. plass: Karin Hesmyr/Janne Marie Tvetene – 5180g (1 karpe)

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles