More

  Disse karene er ustoppelige i Norwegian Carp Challenge

  For andre året på rad var Tore Svensen og Lucian Iurac i en klasse for seg selv under Norwegian Carp Challenge, det uoffisielle norgesmesterskapet i karpefiske. I fjor var det Iurac som fikk samtlige fisker de to imellom, men i år slo Svensen knallhardt tilbake.

  Av: Endre Hopland

  – Ting har gått over absolutt all forventning. Vi vant i fjor og var fantastisk fornøyd med det, men at vi skulle klare å gjenta dette i år hadde jeg aldri drømt om, sier Tore Svendsen til Hooked etter fire tidvis intense fiskedager sammen med lagkompis Lucia Iurac.

  Under Norwegian Carp Challenge fiskes det på lag bestående av en til tre fiskere. Bare karper på over fire kilo er gjeldende i konkurransen, og lagets fellesfangst teller i sammendraget. Konkurransens største skjellkarpe og speilkarpe blir også premiert. Arrangørene kjører selv fra vann til vann for å veie alle fisker som tas. På vanlig karpefiskevis holdes fiskene levende i karpesekker til veiing og fotografering er unnagjort. Så settes de uskadd tilbake igjen.

  Fjorårets konkurranse bar preg av at pinsen kom tidlig og våren sent. Fisket var jevnt over labert, selv om 16 av 18 lag hadde kontakt med fisk. Med dette i bakhodet var prestasjonen til Iurac og Svendsen nokså fantastisk. De lurte nemlig opp hele seks karper, og vant konkurransen suverent. I fjor var det altså Iurac som fikk all fisken, og det var han som stod for mengden også i år. Svendsen sine to fisker var likevel de mest oppsiktsvekkende, med sine henholdsvis 10,74 og 10,18 kilo.

  – To karper over ti kilo i Norge er egentlig helt sinnssykt. Begge var langt over gjeldende rekord i vannet vi fisket i, og jeg har egentlig ikke ord for hvor rått det hele føles. At de i tillegg tok under konkurransen er bare helt fantastisk. Helt vilt. Helt latterlig, sier han til Hooked.

  Les også: Karpenatt

  Taktikken til vinnerduoen var klar fra starten av. Siden ting gikk så bra i fjor, så de nemlig ingen grunn til å forandre på noe som helst. Og med syv fisk landet i løpet av langhelgen, og til sammen 52,64 innveide kilo, er det liten tvil om at det gamle ordtaket Never change a winning team fungerte godt også denne gangen.

  Ingen andre lag var i nærheten av resultatet til Iurac og Svendsen. De tre lagene som kom nærmest hadde alle tre innveide fisker med samlet vekt på mellom 18,00 og 20,24 kilo. Utover dette meldte et lag inn to karper og fire lag en hver. Det vil si at det til sammen ble landet 22 karper over fire kilo under årets konkurranse, og at ni av 15 lag fikk fisk.

  Under kan du se bilde av alle fiskene som sikret seieren:

  – Vi har hatt en fantastisk langhelg, og det er bare å ta av seg hatten for den enestående jobben arrangørene Thomas Hesmyr og Remi André Dahl har lagt ned nok en gang. Terningkast seks og all mulig respekt og skryt fra oss, sier Svendsen til Hooked.

  Arrangørene selv er veldig godt fornøyd med årets konkurranse og ikke minst interessen rundt denne typen fiske, som ofte blir både uglesett og fordømt her til lands.

  – Å samle 30-40 karpefiskere en slik helg er bare helt topp. Gjennomføringen har stort sett gått greit, selv om planene om å filme endel live under konkurransen fungerte dårlig de fleste steder. Det var bare på noen få plasser vi hadde god nok dekning for dette, men det får vi ikke gjort så mye med, sier Thomas Hesmyr til Hooked.

  At det ble landet 22 karper i løpet av langhelgen er arrangørene nokså bra fornøyd med. I en ideell verden hadde de likevel helst sett at alle deltakerne hadde fått fisk, men alle som har prøvd seg på karpefiske vet at dette er en drøm en bare kan skyte en hvit pil etter med det samme.

  – Karpene gjør som de selv vil, og slik er det bare. Jeg har selv vært på konkurranser der alle 30 påmeldte lag har blanket i tre døgn, så vi kan nok ikke klage for mye, forteller arrangøren.

  Tilbakemeldingene etter Norwegian Carp Challenge 2015 har ifølge Hesmyr vært overveldende, og at det var færre lag påmeldt i år enn i fjor mener han utelukkende handler om at årets konkurranse krevde at folk tok fri fra jobb i to dager.

  Les også: Lucian knuste all konkurranse

  – Det virker som om folk setter pris på dette, og det er jo gøy. Vi synes selv at dette er stas, så det er artig at det er så stor oppslutning. Det er også fint å kunne samle karpefiskere fra hele Sør-Norge en langhelg for å dyrke hobbyen vi alle elsker. Selv om lagene sitter et stykke fra hverandre, så blir det jo også sosialt, med fellessamling med grilling første kvelden og samling etter selve konkurransen. Man treffer nye folk, utveksler erfaringer og lærer av hverandre, sier Hesmyr, og legger til at det er stor fare for at det blir ny konkurranse neste år.

  Hesmyr benytter ellers anledningen til å takke treffsponsorene Torshov Sportsfiske, Cat Master Tours, Roskilde fiskeland, Blue Rock fiskepark, Døggerns Disipler, Nor Bunkring AS Langesund og Skitt Fiske, samt de mange greie og samarbeidsvillige grunneierne i området for lån av private områder.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles