More

  Disse fiskene gav Morten NM-seieren

  Med seks innveide fisker og til sammen 7803 poeng, var Morten Martinsen fra Lena i en egen klasse under årets NM i trolling på Mjøsa.

  Av: Endre Hopland

  Ifølge rapportene begynte det å bite hos Martinsen en time ut i årets konkurranse, og bettet holdt seg hele natten igjennom. Da Martinsen, som fisket alene i båten under NM, skulle gjøre opp status, hadde han hatt seks godkjente fisker i båten.  Disse gav han altså den samlede poengsummen 7803, og dermed endte han opp med nesten 1400 poeng mer enn nærmeste konkurrent. Eller utklassing, som det også kalles.

  Team Fishaholic, med kaptein Aleksander Degvold til rors, var nærmeste konkurrent med sine 5419 poeng, mens Team Frydelnund, med Vegard Frydenlund som skipper, knep tredjeplassen med sine 5001 poeng.

  Les også: NM i trolling som ren fang og slipp-konkurranse

  Team Frydenlund og Team Raufoss, under ledelse av Bjørn Fjeldet, delte ellers prisen for mest poenggivende fisk med hver sin ørret som ble klokket inn til 2270 poeng.

  NM 2016 12.06.16 Harry Karlengen (20)
  PALLEN: Denne gjengen var de som fisket aller best under årets NM i trolling på Mjøsa. (Foro: Harry Karlengen)

  Til sammen stilte 139 båter til start under årets NM i trolling på Mjøsa. En av disse fikk ifølge rapportene problemer, og begynte å ta inn vann. Mannskapet kom seg på land og reiste av sted for å hente henger slik at båten kunne berges, men da de returnerte hadde dessverre båten allerede gått ned.

  Utenom det uheldige havariet, meldes det fra arrangørenes side om et godt gjennomført NM, med bra fiske og god stemning.

  – Det ble mer fisk med høyere snitt, flere deltagere og bedre vær enn i fjor. Det kan vi ikke klage for mye på, sier Erik Grimsøen i Norges Trollingforbund til Hooked.

  Fullstendig resultatliste fra NM 2016 finner du her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles