More

  Følg verdensmesterskapet i kveitefiske live fra Havøysund

  VM i kveitefiske er i gang for fullt, og dersom du lurer på hvordan deltakerne gjør det, kan følge mesterskapets livescore.

  Av: Endre Hopland

  For fjerde år på rad arrangeres VM i kveitefiske utenfor Havøysund i Finnmark, i år med lag fra både Norge, Sverige, Finland, Danmark, Russland, Tyskland og Polen i startfeltet.

  Les også: Torsken har makrellen i kjeften – så kommer en sulten kveite

  Det skal fiskes hele fredag og hele lørdag, og det teamet som kan vise til flest antall centimeter kveite når sluttsignalet går, stikker av med VM-tittelen.

  Under VM i kveitefiske er det bare tillatt med en stang per person, men reservestang i båten er akseptert. Alle fisker skal være korrekt kroket i munnen, og alle fisker skal settes tilbake igjen etter måling og fotografering.

  Det er forbudt å fiske med agnfisk, og det er heller ikke tillatt å ha med utstyr for å fange agnfisk. Kroking og haling skal gjøres av og samme person, og stangen kan ikke overlates til andre under fighten. Øvrige regler finner du her.

  Det sendes live fra årets mesterskap med jevne mellomrom, og på VM sine egne Facebook-sider kan du få med deg både folkeliv, fiske og heftige kveitekamper.

  Les også: Til helgen skal verdens beste kveitefisker kåres i Havøysund

  Dersom du bare er nysgjerrig på hvem som gjør det bra til enhver tid, kan du ta en kikk på VM sine egne livescore-lister. Her blir det også ført lister over de største, individuelle fangstene.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles