More

  Til helgen skal verdens beste kveitefisker kåres i Havøysund

  For fjerde år på rad arrangeres VM i kveitefiske. Til helgen skal det avgjøres hvem som kan titulere seg som verdens beste kveitefisker det neste året.

  Av: Endre Hopland

  To dager før det første kapteinsmøtet og tre dager før den fisket braker løs, er 58 team med til sammen 193 deltakere påmeldt VM i kveitefiske 2018 i Havøysund. Med lag fra både Norge, Sverige, Finland, Danmark, Russland, Tyskland og Polen i startfeltet, ligger alt til rette for en beinhard konkurranse der æren til både fiskerne selv, laget og deres respektive nasjoner står på spill.

  VM i kveitefiske ble arrangert for første gang i 2015, da under navnet Scandinavian Halibut Festival. Den gang vant danske Team Gulrod lagklassen, mens polske Michal Wyszynski tok prisen for størst fisk. Året etter var det tyske Team Born to Fish som tok lagseieren, mens norske Hege Johansen fikk den største fisken. I fjor var det svenske Team Coop som fikk flest centimeter med kveite, og dermed også gikk til topps i lagkonkurransen. Norske Even Berg sikret ellers Norge størst VM-fisk for andre år på rad.

  Årets VM sparkes altså i gang med skippermøte og mingling allerede torsdag kveld, mens den fysiske fiskingen går for seg fredag og lørdag. Fredag fiskes det fra 07.00 til 18.00 og lørdag fra 07.30 til 17.00.

  Under VM i kveitefiske er det bare tillatt med en stang per person, men reservestang i båten er akseptert. Alle fisker skal være korrekt kroket i munnen, og alle fisker skal settes tilbake igjen etter måling og fotografering. Det er forbudt å fiske med agnfisk, og det er heller ikke tillatt å ha med utstyr for å fange agnfisk. Kroking og haling skal gjøres av og samme person, og stangen kan ikke overlates til andre under fighten.

  Med dansk, tysk og svensk seier de tre foregående årene, er det nå på høy tid at et norsk lag tar hjem pokalen. Fra Havøysund meldes det om et rått testfiske i forkant av mesterskapet, så dersom været spiller på lag ligger alt til rette for solide fangster de kommende dagene.

  Fullstendig program for årets VM finner du her, mens alt av regler kan leses her. Se ellers Halibutfest.com for mer informasjon om mesterskapet.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles