More

  En kan bare ikke klage for mye på denne bifangsten

  Det var stam Andreas Næristorp var på jakt etter da han rigget seg til langs Glommas bredder i midten av mai, men det var bifangsten som reddet kvelden.

  Av: Endre Hopland

  Næristorp og kompis Fredrik Birkeland fisket med såkalte quiverstenger etter sta, denne kvelden. Disse stengene har veldig myke og sensitive tupper som gjør alle napp enkle å se, og stengene fisker passivt med agn på bunnen.  – Da de første småpirkene i tuppen kom, holdt jeg hånden over stangen. Deretter begynte tuppen å gynge forsiktig, noe  som indikerte et potensielt stam-napp. Så gikk tuppen sakte nedover, og jeg klinte til med et tilslag, sveivet meg fort inn mot fisken og fikk strekt monoen for å få kontakt. Da var det bare grisetungt, sier Næristorp til Hooked.

  Les også: Sjekk den bifangsten

  At dette ikke var noen stam ble klart med det samme. Fisken stod først bare ute i elven og stanget, før den plutselig gikk sidelengs og deretter fosset utover mot stryket. Næristorp måtte faktsk bremse utraset med hånden på spolen for å få snudd den sterke fisken.

  – Vi skjønte tidlig at det var snakk om ørret, og etter et par kraftige utras fikk jeg pumpet den inn i bakevjen. Da ble det en typisk hal og dra-fight, der fisken gikk fra side til side. Den hadde flere utras og oppførte seg tidvis litt krakilsk, men fordelen med de større ørretene er at de som oftest ikke hopper. Dette gjør sjansen for å lande dem på 0,28 mye større, sier han til Hooked.

  Næristorp har alltid med seg en stor og dyp håv når han fisker i innlandet, og denne gangen gikk håvingen smertefritt på på første forsøk. Vel oppe på land ble den flotte fisken målt til 67 centimeter og veid til 3780 gram. Det var ikke akkurat ørret de to fiskerne var på jakt etter, men en sier selvsagt ikke nei takk til slike bifangster.

  PÅ REKE: Storørreten lot seg friste av en bunnmeitet reke. (Foto: Andreas Næristorp)

  – Jeg er ikke noen ørretfisker, men det har blitt noen fine som eksemplarer som bifangster. Persen på 4380g og 74 centimeter tok på bunnmeite med mark etter harr. Denne tok på reke under stamfiske, og i tillegg har jeg et par fisker til over 2,5 kilo som har vært bifangster under piggvar- og torskefiske, forteller han.

  Les også: Jan Viggo (66) dro kjempeørret på nesten ti kilo

  Nå i vår har specimenjegeren, som også skriver blogg og publiserer fiskefilmer på egen YouTube-kanal, faktisk fisket mer ørret enn vanlig. Sjøørret vel og merke, men likefullt ørret. Dette har stort sett resultert i fisker på 300-1100 gram, og denne type fiske er ikke noe han kommer til å bruke veldig mye mer tid på fremover.

  – Jeg tror ikke det blir veldig mye mer målrettet ørretfiske på en stund. Jeg har fått min dose for i år. Men pluteslig dukker det opp en bifangst igjen, sier han til Hooked.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles