More

  Sjekk den bifangsten!

  Det var harr han egentlig var på jakt etter, men bifangsten Andreas Næristorp fikk i Vorma tidligere i dag får det nok til å rykke i kastearmen til noen og enhver der ute i det ganske land.

  – Jeg trodde først jeg satt fast i bunn, så jeg kroket hardt to ganger for å komme løs. Dermed ble også fisken sittende godt, sier Andreas Næristorp, som de første fem minuttene etter tilslagene bare stod og holdt snøret stramt.

  – Fisken flyttet seg ikke i det hele tatt. Jeg tror ikke den skjønte at den hadde en krok i kjeften, sier Næristorp til Hooked.

  Sammen med kompis Vilhelm Skilhagen fisket han etter stor harr i Vorma denne søndagen. Det var lite vann i elven, men sterk strøm. Allerede på tredje kastet smalt det til på den vesle sekserkroken, som for anledningen var egnet med meitemark.

  – Vi skjønte jo kjapt at dette ikke var harr, og tippet på lake, gjedde eller ørret. Da fisken først gikk ut av strømmen, og tok 30 meter i første utras, ble det klart hva som var i andre enden, sier Næristorp til Hooked.

  Fisken bød på en solid fight, og hadde fem-seks gode utras i seg. Vilhelm Skilhagen, som har bakgrunn som både laksefisker og lakseroer, veiledet Næristorp godt underveis. Trønderen stod også for den udramatiske håvingen.

  –  Vi skjønte straks at det var snakk om ny pers, og de vitale målene viste 4380 gram og 74 centimeter. Jeg er i utgangspunktet ikke den som jubler høyest for fettfinnefisk, men pers er pers, og dette var en virkelig flott ørret, seier Næristorp.

  Andreas Næristorp og ørret
  Andreas Næristorp med flott Ørret fra Vorma. (Foto: Vilhelm Skilhagen)

  Utover dagen ble det ellers bra med harr. Skilhagen plukket fem stykker, men en flott fisk på 1080 gram på topp. Næristorp fikk på sin side bare et eksemplar av targetarten, men det er vel likevel safe å anta at bifangsten reddet dagen.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles