More

  Dette er en potensiell verdensrekord

  Daniel André Bjørndalen sendte i går inn verdensrekordkrav til IGFA, etter at han natt til 17. mai dro opp den største tungen noen gang fanget i Norge.

  – Jeg skjønte at det var snakk om en rekordfisk straks jeg så den, sier Bjørndalen til Hooked.

  Som Hooked tidligere har skrevet har fisket etter den snodige flatfisken tunge tatt av i det norske artsmiljøet. Vadere, hodelykt og hjemmelagde tungevindu er viktige stikkord i fisket. Bjørndalen er en av de som ofte er ute med vinduet, så også natt til 17. mai.

  – Fisket var veldig bra denne natten, og vi fikk til sammen syv tunger, der to var over kiloen, forteller Bjørndalen.

  Den største av tungene dro vekten til hele 1620 gram, fordelt på 51 centimeter. Aldri tidligere har det blitt tatt større tunge i Norge, og den registrerte verdensrekorden hos er bare halvparten så stor som fisken Bjørndalen fikk. Den britiske- og europeiske rekorden er riktig nok mye større, tett oppunder tre kilo, men dette er ikke fisk som er registrert hos IGFA, som da er den offisielle verdensrekordføreren.

  Bjørndalen tunge
  Denne tungen er en potensiell verdensrekord. Daniel André Bjørndalen er fangstmannen. (Foto: Privat)

  – Det hadde vært kult om denne ble godkjent som verdensrekord, men vi får nå se hva de sier, gliser Ytre Enebakk-mannen.

  Norgesrekorden på tunge var inntil i fjor en av de mest seiglivede registreringene i Villmarkslivs rekordlister. Etter at koden ble knekt har rekordene derimot blitt slått i… vel, rekordfart.

  Marius Vikene sin fisk på 1190 gram stod fra i fjor høst og frem til nå i vår. Da fikk både Stein Johannessen og Andreas Næristorp tunger på 1240 gram, før Næristorp toppet det hele med en fisk på 1460 gram. Denne tronet øverst på rekordlisten i rundt tre uker, men ble altså slått av Bjørndalen sin rognstinne fisk dagen før dagen.

  – Jeg føler meg nokså sikker på at denne fisken ikke står som norsk rekord veldig lenge. Det er mange som fisker etter tunge for tiden, og både jeg og andre har sett større fisk enn denne. Min spådom er at tokilosgrensen ryker i år, sier han til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles