More

  Abborfiske med jigg

   

  Abborfiske med jigg om høsten må være noe av det morsomste en kan oppleve. Vi ble med karene i M&M Fiske og Fritid på jakt etter den stripete kraftpluggen.

  Det har ryktes om mye fin og tildels sinnsyke antall større abbor i Østfoldområdet denne høsten. Jeg ble med gutta fra M&M Fiske og Fritid  for å teste lykken på ikke ukjente Visterflo. Dagen startet med et tydelig inntog av høst. Dis og tåke fulgte oss fra morgenkvisten til rundt 11 tiden før sola begynte å varme.

  Primært var det spinnfiske med utralett utstyr som gjelder for abborfiske med jigg. 500 –  1000 sneller og 7 grams jigghoder var utrustningen. Så var det bare å bytte jigger og shads for å finne ut hva som stod på menyen i dag.

  Les også: Kunstagn etter abbor

  Les også: Høstfiske etter abbor

  Visterflo, som ligger i nedre deler av Glomma, er full av stokker fra eldre tiders fløting. Som kjentmann Morten sa treffende «Du må regne med 4-5 jiggtap iløpet av en dag». Å sette seg fast i stokker, tauverk og waier er garantert om du fisker aktivt.

  Bildegalleri – abborfiske med jigg:

  Nå gjør den GPS styrte el-motoren jobben noe enklere, og backer du opp til stedet du sitter fast, er det muligheter for å jerke deg løs.

  Det er ikke like stor aktivitet i abboren denne morgenen, som rapportene om helgens frenzy bar vitne av – men det er på ingen måte blankt hav. Morten begynner dagen med en 7-800 grammer, så følger en fargerik og flott 1100 gr.  Abborfiske med jigg funker som ei kula og det virker litt dagligdags for gutta! Tenk å bare heise opp disse flott abborene som ville skapt enrome gledeshyl i andre vann – som om det er verdens mest naturlige ting.

  Visterflo leverer virkelig varene!

  Martin var kanskje fløter i et tidligere liv, for han makter å sette seg fast mer enn én gang for å si det slik. Men også han får en flott kilosfisk på en Yum.

  Les også: Slik finner du storabboren

  Les også: Artikler om abbor

  Popper funker også bra i dag – og det spennende overflatefiske gir dagens høyeste puls for undertegnede. Det er noe ekstra spesielt med dette visuelle fiske. Nervene ligger på utsiden av kroppen og nakkehårene spenner seg. Jeg står på tå hev og nistirrer mot popperens vinglete bane. BANG! Den sølvfarga poppern blir overfalt fra undersiden og snella hyler!

  Hahahaha – blir det morsommere? Visterflo leverer virkelig varene og jeg planlegger allerede neste tur.

  – Bernt

  (Se også vårt forum som har hundrevis av artikler om abbor og jiggfiske. Denne artikkelen ble først publisert 22..september 2013)

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles