More

  To nordmenn i toppen i EM i havfiske

  Med to fiskedager igjen av EM i havfiske i Cobh i Irland, ligger Petter Skudal fra Jar på en meget solid andreplass. Lars Hellum fra Ås har også los på pallen med sin sterke femteplass.

  Av: Endre Hopland

  Havfiske-EM i Cobh samler den europeiske eliten av havfiskere til fem dager med knallhard konkurranse med stangen i hånden. Under mesterskapet fiskes det fra båt med egen skipper, seks timer hver dag uken igjennom. Den fiskeren som gjør det best på sin båt hver dag blir tildelt 100 poeng, og de øvrige fiskerne om bord får prosentberegnede poeng basert på fangsten til vinneren.  Petter Skudal, som til daglig jobber i Pure Fishing, har altså gjort sine ting veldig bra i første halvdel av europamesterskapet. Med båtseier både første- og andre fiskedag, samt en marginal andreplass på dag nummer tre, ligger han altså på en meget imponerende andreplass i sammendraget før dagens fiske. Bare Heiko Dreier fra Irland har gjort det bedre enn Skudal med sine tre båtseire.

  I rene fiskepoeng, altså scoren den fangede fisken gir utenom båtplasseringen, er det likevel Skudal som ligger best an. Etter tre fiskedager har Jar-mannen 569 poeng mot leder Dreier sine 503. Det er likevel båtpoengene som er viktigst, og der er Skudal i skrivende stund fattige 2,53 poeng bak iren.

  – Vi jobber på fra 06.00 til 23.00 hver dag, så det er knallhardt. Til det hele er over må vi spare på all energi vi kan, sier Petter Skudal i en kjapp kommentar til Hooked.

  Også Lars Hellum gjør sine saker svært bra i Irland. Etter å ha endt opp med 88,5 poeng på første fiskedag, har han nå to strake båtseire på dag to og tre. Dette gir en totalsum på 288,5 poeng, noe som holder til en foreløpig femteplass i mesterskapet. Hellum sine fisker så langt i konkurransen er ellers verd 435 poeng, men som nevnt er det båtscoren som teller først. Fiskepoengene kan derimot bli avgjørende dersom noen ender opp på lik båtpoengsum.

  Havfiske-EM fortsetter i dag og i morgen, med seks timers fiske mellom klokken 10.00 og 16.00 hver dag. Mer om mesterskapet finner du i denne nedlastbare brosjyren.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles