To nordmenn i toppen i EM i havfiskeDel dette:

Med to fiskedager igjen av EM i havfiske i Cobh i Irland, ligger Petter Skudal fra Jar på en meget solid andreplass. Lars Hellum fra Ås har også los på pallen med sin sterke femteplass.

Av: Endre HoplandHavfiske-EM i Cobh samler den europeiske eliten av havfiskere til fem dager med knallhard konkurranse med stangen i hånden. Under mesterskapet fiskes det fra båt med egen skipper, seks timer hver dag uken igjennom. Den fiskeren som gjør det best på sin båt hver dag blir tildelt 100 poeng, og de øvrige fiskerne om bord får prosentberegnede poeng basert på fangsten til vinneren.

Petter Skudal, som til daglig jobber i Pure Fishing, har altså gjort sine ting veldig bra i første halvdel av europamesterskapet. Med båtseier både første- og andre fiskedag, samt en marginal andreplass på dag nummer tre, ligger han altså på en meget imponerende andreplass i sammendraget før dagens fiske. Bare Heiko Dreier fra Irland har gjort det bedre enn Skudal med sine tre båtseire.

I rene fiskepoeng, altså scoren den fangede fisken gir utenom båtplasseringen, er det likevel Skudal som ligger best an. Etter tre fiskedager har Jar-mannen 569 poeng mot leder Dreier sine 503. Det er likevel båtpoengene som er viktigst, og der er Skudal i skrivende stund fattige 2,53 poeng bak iren.

– Vi jobber på fra 06.00 til 23.00 hver dag, så det er knallhardt. Til det hele er over må vi spare på all energi vi kan, sier Petter Skudal i en kjapp kommentar til Hooked.

Også Lars Hellum gjør sine saker svært bra i Irland. Etter å ha endt opp med 88,5 poeng på første fiskedag, har han nå to strake båtseire på dag to og tre. Dette gir en totalsum på 288,5 poeng, noe som holder til en foreløpig femteplass i mesterskapet. Hellum sine fisker så langt i konkurransen er ellers verd 435 poeng, men som nevnt er det båtscoren som teller først. Fiskepoengene kan derimot bli avgjørende dersom noen ender opp på lik båtpoengsum.

Havfiske-EM fortsetter i dag og i morgen, med seks timers fiske mellom klokken 10.00 og 16.00 hver dag. Mer om mesterskapet finner du i denne nedlastbare brosjyren.

Del dette:
Prev Abborfiske med jigg
Next Markus (16) er landets yngste til å nå 100 arter

Comments are closed.