More

  Finne storabboren

  Jeg bruker mye tid i jakten på drømmeabboren. Med drømmeabbor mener jeg en fisk på over 2 kilo. For meg er det den ultimate rovfisken. Har ennå ikke vært i nærheten av en sånn fisk, men har gjort meg noen tanker om hvordan man bør gå frem med å lykkes med en drømmeabbor. Hvordan finne storabboren.

  Jakten starter med å finne et vann som kan inneholde stor abbor. Det er faktisk en stor fordel og være flere om jobben. Jeg er med i gjengen SFK Ut På Tur, og vi har flere vann prikket inn på kartet. Som oftest er det bare rykter som gjør at vi sjekker ut disse vannene. Innimellom er det bomturer på vann, men noen ganger finner vi vann som kan inneholde storfisken.

  Da er det viktig å se på vannet som helhet med tanke på hva som finnes der. Er det mye øyenstikkere, igler, kreps og aller viktigst, nok byttefisk slik at abboren kan nå den vekten som er din definisjon på en drømmefisk. Liker personlig vann med kreps og mye mort\laue aller best. Gunstige vann kan variere ganske mye i størrelse, er egentlig en fordel hvis vannet ikke er for stort. Er jo endel enklere å finne fisken på et mindre vann.

  Når man har funnet et vann man har troen på, starter jobben med å pønske ut hvor i vannet abboren er. En god ide er og tegne, eller kopiere, et kart over vannet. Der kan man tegne inn øyer, viker og grunner man finner slik at man har et godt utgangspunkt for fisket. En kano, eller båt er gull verdt når man skal kartlegge vann. En håndholdt GPS er også et nyttig hjelpemiddel. Normalt sett er det i nærheten av frittliggende grunner, og rundt øyer bra steder å starte fisket. Noen ganger følger ikke abboren læreboka, og da må man lete på andre steder i vannet. Vi fisker endel i et vann hvor alle de større abborene står i en lang vik som er relativ grunn, og ikke på lærebokstedene.

  Når man har gjort all denne jobben med å lure den største på kroken. I jakten på den store kan det gå mange turer før man får noe som bekrefter potensialet. Det kan fort gå 15-25 turer, men belønningen for all jobbing og innsatsen kan være 2 kilos abboren. Må legge til at for meg og mine kompiser er all tiden vi bruker på å utforske nye  vann vel brukt tid. Vi gjør det vi synes er aller best med gode venner.

  Finne storabboren
  Etter tre hele vintre satt endelig den første kilosfisken min i dette vannet.

  Skitt fiske håper den sitter uansett hva du fisker etter.

  Les også: Andre artikler om abbor

  Se også: Isfiskeskolen Ep.1 – Abbor

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles