More

  Deeper Pro+ hjelper deg på isen

  Det portable ekkoloddet Deeper Pro+ er et fantastisk hjelpemiddel for alle som fisker på isen, og det er så enkelt i bruk at det ikke er mulig å gjøre feil.

  Den Wifi-styrte Deeper Pro+ og dens tilhørende applikasjon har allerede blitt en hit hos mange sjø-, vann- og elvefiskere, men visste du at den også fungerer ypperlig til isfiske? Den originale Deeper Smart Fishfinder ble styrt via Bluetooth, og hadde en rekkevidde på 40 meter. Deeper Pro+ er Wifi-styrt, og har en rekkevidde på 100 meter. Dette er selvsagt ikke viktig under isfiske, da en her fisker gjennom et hull i isen en står på, siden Wifi jevnt over trumfer Bluetooth hva stabilitet og signalstyrke angår, gir likevel Pro+ deg en bedre opplevelse av fisket.

  Det som først og fremst gjør Deeper så bra, er som nevnt at det er tilnærmet idiotsikkert i bruk. Etter at du har lastet ned applikasjonen på smarttelefonen eller paden din, er det nemlig bare å passe på at de to delene kulen består av er godt skrudd sammen. Når de er det, er det bare å få loddet i vannet, og så er du i gang. Det er ingen av/på-knapp. Deeper-kulen slår seg automatisk på når den kommer i kontakt med vann. Dette gjelder også isvann. De fleste telefoner og pader vil automatisk synkroniseres med det flytende ekkoloddet, og dersom de ikke gjør det er det bare til å søke den opp i enheten sine innstillinger. Merk at det bare er mulig å få kontakt med Deeperen når den ligger og flyter vann eller står på lading. Kulen skal ikke senkes under overflaten.

  Deeper Pro+ passer perfekt til isfiske. Alt du trenger å gjøre er å borre hull i isen, fjerne løs ismasse og plassere Deeperen i hullet. Herifra henter den informasjon om bunnstrukturer, vegetasjon og selvsagt også fisk som svømmer forbi. Husk å feste Deeperen i en snørebit eller lignende før du legger den i hullet. På denne måten har du alltid kontroll på hvor den befinner seg.

  deeper-pro-isfiske-1

  Ved å aktivere den såkalte isfiske-flasherskjermen i applikasjonen til Deeper, får du stålkontroll på forholdene under isen. Amplitude Scope-modus gjør at Deeperen klarer å følge bevegelsene til selv de minste agn og baits, og dette kan du følge live på din egen skjerm.

  I praktisk bruk fungerer altså sonaren ypperlig så lenge du har Wifi-kontakt. Den tilhørende applikasjonen er lagt opp slik at alle skal kunne bruke den, og uten at du trenger å endre på forhåndsinnstillingene, tegner loddet som nevnt kjapt bunnformasjoner og finner fisk. Du kan også selv stille inn loddets følsomhet og radiusen det skal hente informasjon fra, noe som kommer særlig godt med under fiske på veldig grunt vann med mye vegetasjon. Pro+-loddet har også en funksjon der du kan lage dine egne kart.

  Deeper gjorde umiddelbart et godt inntrykk under testing, for det at loddet tegner gode bunnformasjoner og faktisk finner fisk, er egentlig alt en kan ønske seg av et portabelt ekkolodd til et par tusenlapper. Deeperen lar seg heller ikke påvirke av kaldt vær i særlig grad, og er derfor ideell til isfiske. Der du tidligere måtte bruke tid på å måle opp dybder og borre deg frem til rett fiskested, kan du nå la Deeper gjør jobben for deg.

  deeper-pro-isfiske-2

  Applikasjonen Deeper drives av har også kalender med anbefalte fiskedager, basert på månefasene der du fisker. Kamera, automatisk værmelding, kart og en historikklogg er også en del av pakken, i tillegg til muligheten for å gjøre egne notater. Under innstillinger kan en variere loddets sensitivitet, samt benytte seg av offline-kart og tilpasse loddbruken til isfiske.

  Det er slett ikke alltid like enkelt å lykkes på isen, men med Deeper Pro+ øker du utvilsomt sjansene dine betraktelig.

  Latest articles

  Related articles