More

  Hardy-katalogen 2017 er full av godbiter

  Lengter du etter varmere vær, innsektsspisende ørret og sølvblank laks? Kanskje den nye Hardy-katalogen kan korte ned ventetiden noe? Du kommer i alle fall i handlehumør.

  Av: Endre Hopland

  At Hardy står for kvalitet ned til minste detalj er ikke noen statshemmelighet, og en kjapp kikk på årets Hardy-katalog avslører at ingen har lagt på latsiden foran 2017-sesongen, heller. I årets katalog vil du finne en god del utstyr du drar kjensel på fra før av, men også helt nytt siklemateriale.

  Den allsidige sportsfiskeprofilen og fluefiskeren Asgeir Alvestad legger ikke skjul på at han er begeistret for Hardy. Han har tynt stenger og sneller fra den engelske utstyrsprodusenten maksimalt på det meste som finnes av muskelbunter, spesielt i varmere strøk, og han er strålende fornøyd med redskapen.

  I årets Hardy-katalog synes Alvestad, som driver Norges største fiskeblogg, det er veldig mye moro å velge blant på stangfronten.

  – Innen fluestenger kommer det i år en helt nye serie med Zephurs´ tohåndsstenger for laks. Disse skal erstatte legenden Zenith. I den andre enden av skalaen kommer en helt ny serie med smugler-stenger. Demon er serien med seksdelte stenger, som spenner seg fra #4 enhånds og opp til #10 tohånds. I tillegg kommer en virkelig retro lansering av en glassfiberserie med Sintrix-teknologi! Dette gjør at de som virkelig vil nyte følelsen av det klassiske ørretfiske fra elvebredden, nå får sine våteste drømmer oppfylt, sier Alvestad.

  På snellenefronten kommer ikke den profilerte og meget dyktige sportsfiskeren unna selve Rolls Royce-modellen til Hardy, den fantastiske Fortuna.

  – Denne kommer i en ny utgave i år, der selve snellen blir lettere, og bremsen blir raskere å stille under fight. I nesten motsatt ende av skalaen kommer en ny ultralite-snelle for de som vil ha lett og smekker redskap. Med en vekt på 80-90 gram og et fantastisk design, blir nok dette mange ørretfiskeres favoritt i årene som kommer, sier Alvestad.

  Også den populære Kassett-snellen til Hardy får et løft i 2017, med enda bedre og flottere design enn tidligere.

  – Systemet blir bedre, og bremsen blir raskere å stille når storfisken er kroket. På toppen av dette kommer også Marquisen tilbake. Den er oppdatert, men har beholdt alle de klassiske detaljene du kanskje kjenner. Hver eneste del er laget og satt sammen på fabrikken i England, sier Alvestad.

  Hardy-katalogen 2017 kan du lese i sin helhet her. Kos deg!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles