More

  En flytedress til å stole på

  DAM sin Supreme Boat Suit, etterfølgeren til den populære Hydroguard-dressen, er et flyteplagg som har nesten alt. Men DAM sliter fremdeles med å lage skikkelig gode hetteløsninger.

  Av: Endre Hopland

  For oss som fisker mye, i all slags vær og hele året igjennom, er bekledningen helt avgjørende. Det er ikke artig å være våt, og det er slettes ikke artig å fryse. Samtidig er det viktig å kunne være litt mobil når en fisker. Det som har blitt vektlagt under testingen av DAM sin Supreme Boat Suit har derfor primært vært bevegeligheten, varmen, vanntettheten og selvsagt komforten og det generelle inntrykket.

  Det som nokså raskt blir klart er at Supreme-dressen er lettere og mykere enn sin forgjenger Hydroguard, men fremdeles minst like varm og værstandhaftig. Dressen er laget i lettvektsmaterialer, men har ekstra polstringer på de stedene som er mest utsatt for bruksslitasje. Pusteevnen er ellers strålende, men opplevelsen av denne vil naturlig nok variere med bekledningen du har under. Personlig synes jeg dressen kommer aller best til sin rett med et lag ull innerst, da dette er et pustende materiale, men akkurat denne biten vil nok være en smakssak.

  Supreme-dressen veier ellers en god del mindre enn Hydroguarden, og er også lettere å komprimere for frakt. Dette kommer godt med for oss som liker å reise på langturer nå og da, og har begrenset med bagasjeplass. Dressen, som altså er todelt, er ellers utstyrt med en rekke lommer, både store og små, og alle disse lukkes med solide glidelåser og forsterkes ytterligere med borrelås.

  Det viktigste av alt er likevel dressens flyteevne, og denne står ikke tilbake for noe. Jakkens innebygde flyteelementer er så tynne at de ikke er til hinder når en ferdes på sjøen og/eller fisker, men likevel så gode at de holder en mann med matchvekt i øvre sjikt godt flytende og vel så det. Er du flink nok til å snurpe inn reimer og borrelåser skal en faktisk kunne gå i vannet uten å bli våt til skinnet, men dette krever litt arbeid i forkant for å få til.

  I vær og vind har dressen vist seg veldig god. Selv etter snart et år med hard bruk, holder den fremdeles alt av regn ute, også på de mest slitte partiene. Vinden trenger heller ikke gjennom noe sted, men det er likevel i vind og regn den ene tingen jeg har noe å utsette på blir merkbar. Og nok en gang er det hettene til DAM som er problemet.

  Det er for all del forbedring fra den håpløse hetten til Hydroguarden, og med borrelåsene og knappene i halsen klarer en å pakke seg inn nokså bra. Likevel synes jeg at DAM fremdeles har en vei å gå når det gjelder å utvikle skikkelig gode hetter. Her er det mange på markedet som er mye bedre. Hetten er i mine øyne fremdeles for kort og ellers sydd på en litt merkelig måte. Den er likevel ikke så dårlig at den blir et irritasjonsmoment, slik som på Hydroguarden. Dressen er testet i både bitende kulde og kraftig vind og regn, og hetten kommer greit fra det hele.

  Dam Supreme
  DAM Supreme Boat Suit er en flytedress av høy standard.

  Totalinntrykket av Dam Supreme Boat er veldig bra. På sjøen bruker jeg dressbuksen hele året, uansett temperatur, og tilpasser heller den øvrige bekledningen. Jakken kommer stort sett på når det blåser eller regner godt, eller kviksølvet begynner å sige faretruende langt sørover. Mens en venter på treig fisk i seine nattetimer, er dressen ellers utmerket å sove i under åpen himmel. Dette gjelder svaberg såvel som sjøis med overvann.

  Dressen markedsføres av Seeberg, og har en veiledende pris på 2999 kroner. Det finnes både billigere og dyrere dresser på markedet, men det er min soleklare påstand at du får mye flytedress for pengene dersom du går til innkjøp av Dam Supreme Boat.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles