More

  Tips til lysingfiske (Hooked+)

  Hei!

  Kunne gjerne tenkt meg noen tips for lysingfiske. Hvor bør jeg dra? Ut på havet (vest for Fedje) eller innover i fjordene? Hva bør jeg se etter på kartet osv?

  Mvh Ståle

  Heisann!

  Lysingen er ikke den enkleste fisken i sjøen å bli klok på, og dette handler primært om tre ting: Å finne plassene, å lokalisere hvor i sjøen den jakter og faktisk også å klare å kroke den. Du nevner vest for Fedje, så da antar jeg at du holder til i Hordaland. Det er en god plass å holde til dersom du vil fiske lysing. Arten finnes både i havet og inne i fjordene, men i Hordaland er nok fjordfiske best. Se etter flater og slakke bakker på 70-150 meters dyp, med myk bunn og umiddlebar nærhet til større dyp. Fisken trives erfaringsmessig best på rundt 100-110 meter, der den ofte trykker bunnen når det er lyst, og jakter rundt i de frie vannmassene når det er mørkt. Lysingen er en utpreget rovfisk som tar store bytter, og naturlig agn er veien til suksess. Begynn med et tokrokspaternoster med kraftig snøre (1,2mm), selvlysende gummislange og kroker i størrelse 8/O-11/O. Disse egner du med hele fiskesider av feks makrell, sild eller sei. Når du har funnet fisken, kan du evt gå over til tandemtakkel med hel agnfisk for å prøve å luke ut de mindre eksemplarene. Husk at lysingen ofte tar agnet og holder det lenge i munnen uten å svelge. Tålmodighet og is i magen er derfor en dyd. Hjeltefjorden, Byfjorden og Osterfjordsystemet er fine steder å begynne. Lykke til.

  Mvh Endre Hopland, Hooked-redaktør og allroundfisker

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles