More

  Slukslep – enkelt og effektivt takkel for agnfiske (Hooked+)

  Nygsgjerrig på agnfiske i sjøen? Du kan faktisk komme i gang med det utstyret du allerede har liggende i fiskebagen.

  Av: Endre Hopland

  Agnfiske i sjøen er egentlig veldig enkelt, men det kan absolutt gjøres avansert dersom en virkelig ønsker det. At folk blir forvirret i jungelen av faguttrykk er heller ikke særlig merkelig, for hvem utenom de aller hardeste nerdemiljøene vet egentlig hva et impactshield, en semisirkel eller en up-and-over er for noe? Ikke veldig mange.

  Les også: Glidende takkel til effektivt agnfiske fra land (Hooked+)

  Takkelet vi skal ta en nærmere kikk på i denne artikkelen kan derimot de fleste som noen gang har tatt i en fiskestang relatere seg til. Det består nemlig bare av en sluk, en krok og en liten bit med snøre. Slukslepet er antagelig det enkleste agnfisketakkelet du kan lage, og all kunnskap du trenger for å få det til er evnen til å knyte en vanlig slukknute.

  Det er sluken som utgjør kastevekten på slukslepet, men i stedet for å bruke denne slik den er ment, fjerner du splittringen og treblekroken som er montert i slukhekken. Der splittringen vanligvis er festet, knyter du i stedet en bit med snøre av valgfri tykkelse og lengde. Vanligvis funker 30-40 centimeter med 0,50 millimeter fint til det meste.

  I enden av snørebiten knyter du en enkeltkrok av valgfri modell og størrelse, og denne egner du med ønsket agn. Verre enn det er det ikke, og du er nå klar for å gi deg fisken i kast.

  EFFEKTIV FISKEFANGER: Slukslepet lokker det meste av fisk til hugg, spesielt de som lever på og langs bunnen. (Foto: Endre Hopland)

  Slukslepet kan fiskes statisk, men det fungerer klart best når det dras rolig langs bunnen med mange innlagte stopp. På grunt og mellomdypt vann, og bunn med fine sedimenter, gjør slukslepet ofte fisketuren langt mer minneverdig enn det sluken klarer uten naturlig agn bak seg.

  Les også: Paternostertakkel med en eller to kroker til agnfiske fra land (Hooked+)

  Et slukslep er perfekt til fiske etter arter som hvitting, torsk, hyse, knurr, diverse flyndrer og andre bunnlevende jegere. Det betyr ikke at takkelet må fiskes langs bunn. Et slukslep fiskende midt i sjøen med en lokkende fiskestrimmel eller reke på slep, er ofte uimotståelig for både lyr, sei, sjøørret og havabbor. Ut og test!

  I videoen under kan du i levende bilder se hvordan et slukslep ser ut og fungerer i praksis:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles