More

  – På jakt etter ny kastestang (Hooked+)

  Hei hå!

  Jeg er på utkikk etter en ny stang siden min Speedmaster 270L 3-14g gikk i flere biter i helgen. Jeg tror helt ærlig at det er en produksjonsfeil på stangen jeg fikk i fjor høst, for grunnen til at den knakk er mer enn vanvittig! Selve snellefestet delte seg i to under ett kast, noe som resulterte i at jeg kastet av nederste ledd av stangen! I og med at det var i et knallhardt kast med en 12 grams Atomsild, knakk det nederste leddet i to. Reklamasjonssak blir det nok, men jeg kjenner at jeg er lite sugen på en ny Speedmaster. Kvaliteten er faktisk skuffende lav. Korken er misfarget på under en sesong (brukt en del hansker i vinter), stangfestet (den du skrur på) er ekstremt billig og dårlig, og sist men ikke minst… den knakk. Har fra før av en eldgammel Catana AX 270ML 14-40 stang, så jeg er på utkikk etter en ultra light-stang. Fins det andre gode stenger der ute som vil ha minst like god aksjon og kastelengde som Speedmasteren? Er i bunn fornøyd med den, men har hele stangen litt oppi vranghalsen. Det fins jo et hav av stenger der ute, så det å velge riktig syns jeg er litt vanskelig. Synd man ikke kan få teste stenger noen uker før man bestemmer seg!

  Mvh Eivind Pettersen  Hei Eivind!

  Først vil jeg si at det høres absolutt ut som om du har vært uheldig med stanga. Jeg har selv en Speedmaster-stang, og den har tålt de påkjenningene den har blitt utsatt for. Det er også en svært god stang, spesielt til rent slukfiske. Hvilken stang man bør velge kommer an på mange ting. Skal du primært fiske med sluk og lange kastelengder er viktig, vil en rask stang med toppaksjon være et godt valg. Slike stenger kroker også veldig godt da tilslaget raskt forplanter seg til kroken. Fisker du en del med agn også, bør du velge en noe mykere stang så agnet ikke rykkes av i kastet. Dypere aksjon er også bedre å kjøre fisk med. I tillegg kommer smak og behag.

  Du kan vurdere å gi den nye speedmaster-stanga du får i reklamasjon en sjanse. Spesielt om du fisker aller mest med sluk. Ellers har jeg selv en Artic Trout Microwave 4-16 gram, og tror den vil kunne være et bra alternativ for deg. Den er litt mykere enn speedmasteren, men kaster både sluk og agn svært godt, og den er god å kjøre fisk på. Den finnes både i 8, 9 og 10 fot.

  Ellers er det som du sier et hav av stenger der ute, og selv om man ikke får låne de med på fisketur, er det vanlig at man får kjenne på stanga i butikken og dermed får et inntrykk. Spesielt om du får kjenne på stanga i oppspent tilstand. At du enten har med eller får litt sene på butikken som du fester i stangtuppen og får ekspeditøren til å holde igjen mens du strammer opp. Vi har alle litt forskjellig smak og behag når det kommer til fiskeutstyr, så man må regne med å bruke litt tid før man finner stanga som passer akkurat sien egne preferanser. Lykke til.

  – Mvh Svein Gabrielsen, Allroundfisker

   

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles