Lettere jiggutstyr etter seien (Hooked+)Del dette:

Hei.

Jeg fisker litt fra båt i sjøen her nord på Senja, og har to Penn-sneller, en Squall 50LD og en Fathom 25N Lever Drag 2-Speed med tilhørende stenger. Nå har jeg lyst å prøve meg med litt lettere utstyr for lettere jiggfiske etter seien, og har kikket på Prey Light Jigger-stengene.I den anledning lurer jeg på om min Phantom-snelle kan brukes? For eksempel på Prey Light Jigger 6,5 JW 150g CW 90g? Finnes den for multiplikator? Alternativt Prey Light Jigger 6,5” JW 260g CW 150g Multi? Blir det feil kombinasjon, eller bør jeg gå for haspelsnelle? Tenkte kanskje å spare noen kroner med å bruke en snelle jeg allerede har.

– Mvh Rune Grov Eilertsen, Tromsø

Hei du!

Det er inegnting i veien for å bruke en liten Phantom-snelle på en Lightjigger, og stengene kommer også i multiplikator-variant. Snellen kan kanskje føles litt stor og klumpete på en såpass tynn stang, men slikt handler egentlig mest om smak og behag.

Om du vil fiske med multiplikator eller haspel er også en smaksak, i alle fall når det er snakk om fiske etter pelagiske jegere som sei og lyr. Lightjiggerne er veldig lette, men likevel utrolig robuste og har en fantastisk rygg med voldsom løfteevne til så lett redskap å være. Stangserien anbefales på det varmeste.

– Endre Hopland, Hooked-redaktør og allroundfisker

Del dette:
Prev Tommy fisket etter håkjerring – knuste norgesrekorden på skolest
Next En sjøørret på elvevandring, sett fra luften i levende bilder

Comments are closed.