More

  Hvordan fiske etter ørret på isen?

  Hei Cato.

  Jeg bor på Frøya i Sør-Trøndelag. Du husker kansje da du var her å spillte på Jorddunstfestivalen for 3 år siden. Det jeg lurer på er: Hele Frøya er fullt av fine ørretvann. på sommeren er det nesten bare å gå å hente ørretene her ut, men!

  Jeg har i 3 år prøvd meg på mange mange timer med isfiske her. å i løpet av 3 år har jeg fått 3 orret på isen. Har du noen gode tips for isfiske i denne typen vann.? jeg har for det meste brukt balansepilk og røyeblink m maggot. Det er endelig meldt kuldegrader her nå og jeg tengte kjøpe inn ting til årets isfiske. Hva bør jeg prøve?

  Eskil,


  Hei Eskil!

  Dropp røyeblinken med mindre du knapt rører på stikka! Ellers skremmer blinken oftest ørreten mer enn den lokker.

  Balanse funker bra i mange vann, men ikke i alle. Prøv balansepilk på rundt 5 cm lengde og fisk den aktivt med enkelte lange pauser der du holder den helt stille eller rister forsiktig på stikka så balansen rister og skjelver. Det utløser ofte hogget!

  Bytt ut bukkroken med en som er et hakk større, og agne den med to hvite maggot. Prøv i alle vannlag, og sitt lenge i hullene, minst 15-20 min når du fisker ørret!

  Ellers er kanskje mormyskha universalvåpenet for ørret på isen. Den fiskes som normalt, dvs man rister på stikka mens man sakte hever den. Også her prøver man alle vannlag.

  Forvent brutale napp, og vær klar for umiddelbar rusning etter tilslaget. Bruk derfor ei stikke som ikke låser spolen.

  Bruk fersk sene, 0.15-0.18 og dermed såpass tunge mormyskhaer at de strekker sena.

  Hvit maggot funker fint, et annet kanonagn er en sprellende hale av en liten meitemark.

   

  Ørreten er ofte helt vill oppunder isen, så ta det pent under landing. Er det større fisk i vannet kan det lønne seg å lage en kort og myk stikke med føletupp som man kan feste en liten haspelsnelle på.

  Lykke til!

  CB

  Cato Bekkevold
  Storfiskekongen Cato Bekkevold har holdt på med sportsfiske siden han kunne gå, og har fisket et tresifret antall forskjellige arter med stang og snelle. Cato har lagd flere DVD’er, oversatt fiskebøker, deltatt i LarsogLars BLOGGTV og mye annet stæsj. Spellemannsprisen har han også vunnet! I nyere tid også kjent som mannen i pølsedress på Gullkroken.

  Latest articles

  Related articles