More

  Gode sjøørretfluer?

   

  Hei. Jeg lurte på om du kunne gi meg litt tips til fluefiske etter sjøørret i elver?

  jeg har fiska litt men fått bare små ørret. I elva som jeg fisker i er det mange store sjøørreter, men jeg vet ikke helt hvilken fluer som er anbefalt for sjøørret fiske i elver.

  Kunne du gi meg noen tips til gode sjørret fluer som jeg for brukt i elver og den beste måten å fiske etter sjøørreten på?

  fårresten godt nytt år !

   


   

  Blazej,
  Fiske etter sjøørret i elv foregår stort sett om natta. Man kaver rundt i stummende mørke og håper at man ikke skal kroke seg selv i øyet og at ingen massemordere med øks er ute på tur langs elva. Folk flest bruker mørke, små våtfluer til dette fisket. Sjøørretfiske på dagtid, derimot, kan være moro, det hender at sjøørreten oppfører seg som brunørreter og begynner å vake hvis det klekker tilstrekkelig med insekter. Da er det imitasjoner av de aktuelle insektene som gjelder. Konklusjon: Hvis du vil ha fisk, fisk på natta. Hvis du vil ha en visuell spennende opplevelse, men sjelden noe fisk i påsan, fisk på dagtid.
  Lykke til,
  Lars.

   

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Related articles