More

  Gode plasser for havfiske rundt Øygarden (Hooked+)

  Hei!

  Har dere kjennskap til gode havfiskeplasser rundt Alvheim/Tjeldstø i Øygarden?

  – Hilsen Eivind

  Hei du!

  Med Alvheim/Tjeldstø som utgangspunkt er du egentlig midt i smørøyet for havfiske. Det er et værhardt område, men på fine dager er mulighetene enorme. Ta en kjapp kikk på sjøkartet, og du vil se massevis av grunnskaller på hele vestsiden opp mot Fedje. Dette er typiske plasser for lyr nå utover våren. Fisk deg nedover i bakkene fra toppene, og du vil snart finne lyr som er på jakt. Ofte er de store, også.

  På de litt dypereliggende skallene, som det også er mange av, står det gjerne lange og sei. Langene i området gyter i mars-april, og er da på sitt aller tyngste. De er ikke alltid så enkle å få til å bite, men på dyp fra ca. 90 til ca. 180 meter kan du treffe på virkelig store fisker dersom du er litt heldig. Se etter opplagte strukturer under vann, type topper, høler, kanter og renner. Slike strukturer skaper strøm, noe som igjen genererer byttefisk, noe som igjen gjør området attraktivt for store jegere.

  Sørvest og vest av Fedje finner du mange fine strukturer. På grunnere topper jakter gjerne torsken på denne årstiden. 15-60 meter med innslag av sand er ofte et bra sted å starte. Også her finner du langene på litt dypere vann, gjerne over hard bunn, mens brosmene regjerer når du havner for langt ute i mudderbakkene. Oppover i vannsøylen langs steinformasjonene står det også uer på 1-2 kilo.

  Er det mye vær på vestsiden, noe det jo ofte er, er også den litt mer skjermede Hjeltefjorden på østsiden en veldig god fjord med godt artsmangfold og mye fisk. Stor lange, lysing, hyse, sei og torsk er vanlige fangster her. Breiflabb, glassvar, kveite og spisskate finnes også, i tillegg til de vanligere småartene. Også i fjorden handler det om å finne strukturer og fiske disse av riktig.

  Mitt beste tips er å bruke sjøkartet godt, og ha naturlig agn i enden av snøret. Området du fisker i er veldig fiskerikt, og sjøkartet bugner over av plasser med potensial. Skitt fiske!

  – Mvh Endre Hopland, Hooked-redaktør og allroundfisker

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles