More

  Fiske med barn

  Hei Lars!

  Jeg lurer på om du har noen tips i forhold til hva man bør fiske med, og hvor, når man har med barn? Er det noen fisk som er lettere å få, sånn at det blir litt action og moro? Tålmodighets- og fluefiske er jo ikke  akkurat tingen for de minste:)

  På forhånd takk!

  Hilsen Astrid


  Astrid,

  Sluk eller mark er perfekt for barn. Unngå fluefiske og levende agn.

  I ferskvann: dra til et koselig lite vann med masse abbor eller småørret.

  Ta med to lettspinnstenger, lad den ene med mark og dupp, den andre med en sjugrams sølvkroken eller en spinner.

  I havet: Pilk med en trettigrams Jensen Pirken, eller bruk bånnsnøre agnet med blåskjell eller snegler. Barn gir blanke i fiskestørrelse, det viktigste er å få fisk.

  Lykke til, Lars L.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Related articles