More

  Dybdekart over norske innsjøer?

  Hei.

  Finnes det noe sted man kan finne dybdekart for norske innsjøer, med tanke på isfiske…

  Tore

   


  Dybdekart er like aktuelle enten det er is eller ikke.

  Norges Vassdrags- og Elektrisitetsvesen v/ Vassdragsdirektoratet ga i 1984 ut ei bok som heter «Dybdekart over norske innsjøer» (ISBN 82-554-0392-2) med dybdekart over 51 norske innsjøer, men kartene er dels av temmelig laber kvalitet, samt at mange av vannene ikke er så aktuelle for isfiske.

  Utover dette er det laget kart på mer lokalt initiativ her og der, ofte på oppdrag av Fylkesmannen.

  Her må man nesten sjekke rundt selv. Et mer nyttig hjelpemiddel er satelittbilder på nettet. Dette finner man på gulesider.no/kart. Men her ser man stort sett bare grunnepartier i de tilfellene der vannet er klart, så på grumsete innsjøer på sørøstlandet blir det dessverre mer vrient.

  Et hederlig unntak er Akersvannet i Vestfold, men utover dette er kun noen promille av norske innsjøer og vann kartlagt. Oftest har man kartlagt vann som har blitt gjenstand for utbygging, og mange utbygde vann er av den grunn ganske ødelagt som fiskevann.

  Når det gjelder mindre vann og tjern utenfor allfarvei finnes det stort sett aldri dybdekart over disse, så her må man være selvhjulpen.

  Lars Lenth
  For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

  Latest articles

  Related articles