More

  Dorging med kajakk (Hooked+)

  Hei!

  Fiskeinteressen har de siste årene steget ganske mye, og til tider litt for mye i sommermånedene. Gikk til innkjøp av en Sevylor Colorado oppblåsbar kajakk som er rigget om til å fiske med. Har satt på to stangholdere og har allerde brukt ca. 20 timer med fisking, som oftest fra midt på dagen og utover mot kvelden. Har i løpet av denne tiden ikke fått fisk i det hele tatt. Har prøvd wobblere, markdrag, sluk, spinnere og alt annet jeg har i skrinet, men ingenting har funket på ørreten. Jeg har mest erfaring fra mindre vann og lurer derfor på om jeg har feil fremgangsmåte. Holder en fart mellom 4 og 6 km/t når jeg dorger, og prøver å ha retningsforandringer når jeg padler. Fisker i Midt-Norge rundt Trondheim. Vil gjerne ha noen tips i forhold til type wobblere, dybde som burde fiskes på, hva jeg skal se etter når jeg leter etter vann, eventuelt mulige måter å rigge opp på for å få denne ørreten. 

  Mvh Lasse Eri Marthinsen

  Heisann!

  Høres ut som om du har hatt uflaks. Fisken har sine av- og på-dager, de også. Har selv noen kompiser som dorger etter ørret fra kajakk, og de får trønderørret på 3-4-5 kilo, de. God fart på kajakken er en fordel, så det er aldri feil å kjøre på i 3-4 knop (1 knop = 1,852 km/t) så lenge vannet holder en temperatur på 10-15 grader i overflata. Generelt sett styres fisken av fødetilgang og temperatur. Er det for varmt i vannet kan fisken bli passiv og sløv. Prøv forskjellige dyp, og sommerstid kan dyptgående wobblere utgjøre forskjellen. Blir det varmere enn 16-17 grader i overflata går ofte ørreten dypere. Om byttefisken er røye liker jo den kjøligere vann, og ørreten følger etter. Midt på sommeren er ofte fisket på kvelden, natta og morran å foretrekke. På solrike dager blir ofte vannet for varmt, og fisken blir mer passiv. Så lenge det er fiskespisende ørret i vannet du fisker, bør wobblere levere før eller siden. Om ikke fisken er videre predatorisk, er gjerne sluk greit. Langedrag har aldri vært noen favoritt for storørreten her i gården, selv om man selvsagt også får ørret på det i visse vann. Wobblere på 8-12 cm lengde av varierende farge funker vanligvis som juling. Prøv ting med skranglekuler, og forskjellige dypgående. Og ikke glem en romslig håv!

  – Mvh Cato Bekkevold, sportsfiskeforfatter og allroundfisker

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles