More

  Therese tok hjem to gullplaketter – nå venter nordisk

  Junioren Therese Larsson Jernberg tok gull både i Norgescupen og isfiske-NM denne sesongen. Nå venter nye utfordringer i konkurranse med den nordiske eliten.

  Therese Larsson Jernberg (17) er en av landets fremste juniorisfiskere, og i sesongen 2016/2017 har hun skrevet om sine egne opplevelser fra alle Norgescup-stevnene. Forrige helg deltok hun også i NM i isfiske, og gjorde sine saker veldig bra. Her følger oppsummeringen…

  Dag 1, lørdag 4. mars – LAG:

  En dag som skulle bli kald og trå, noe som ikke den beste kombinasjonen. Som jenter i alderen 17 år, kunne vi velge: Skulle vi melde oss på i juniorklassen eller skulle vi melde oss opp i dameklassen? Vi tenkte på det en stund, og kom frem til at det kunne bli hard konkurranse i begge klassene. Derfor valgte vi å melde oss på i juniorklassen.

  I begge klassene var det tomannslag som gjaldt, så da trengte jeg en lagkamerat. Cecilie Olsen Olsberg, ei venninne som fisker for samme klubb som meg, var hun som jeg denne dagen skulle kjempe sammen med. Vi var begge usikre på hva vi skulle gjøre og hvor vi skulle gå, men valget falt til slutt på en liten odde som lå ca 1,5-2 kilometer fra start. Startskuddet gikk, og lokkemeita ble sluppet ned fra begge stikkene.

  Ingenting skjedde på en god stund. Jeg forflytta meg en del for å se om vi satt for dypt eller om det var noe vi kjapt kunne endre på. Hun ble sittende og gnu for å se om det var måten å gjøre det på. Begge metoser var lite effektive. En time gikk, og jeg hadde kun fått et napp, mens Cecilie hadde landet en liten abborspinne. Det var mye forflytning blandt de andre fiskerne også, og vi antok at fisket gikk tregt for alle.

  Dette stemte veldig godt når vi ser på resultatene. Den fisken som ble tatt var slengfisk som tilfeldigvis hadde kommet over kroken. Veldig vanskelig fiske, og en blir veldig usikker på hva man skal gjøre under slike forhold.

  Les også: Følg Therese i jakten på NM-tittelen

  Vi ble sittende i området hvor Cecilie hadde fått sin første fisk, nå fikk også jeg en fisk. ca 2 hekto. Jeg snur meg og ser Cecilie varper tungt, en fin abbor på ca 5 hekto kommer opp fra hullet. Konge! Jeg ser mange sitter mye dypere enn det jeg gjorde, og bestemte meg for å gå mot de for å se.

  Setter meg litt utenfor de, og får en liten pinne så fort jeg slipper ned. Etter det ble det stille. Tar en tur bortom Cecilie, hun har fått enda en fisk på samme størrelse som den første. Kjempebra! Det er helt stille for oss begge resten av konkurransen, og jeg jeg ender på 240 gram, mens Cecilie får 1010 gram. Til sammen 1350 gram.

  Spente på de andre vektene i klassen vår gikk vi til innveiing. Det var mange tomme og lette poser, det så nesten ut som vi hadde gjort det veldig bra i dag. Da resultatlistene kom ut så vi at vekta vår var verdt en 2. plass i både junior- og dameklassen! Kjempemoro å se disse resultatene. Kan vel ikke annet enn å gi all ære til Cecilie. Uten henne hadde vi ikke vært i nærheten av plasseringen vi fikk.

  Dag 2, søndag 5. mars – INDIVIDUELT:

  Uansett hvor morsomt det var med resultatene vi fikk dagen før, skal jeg innrømme at det var i dag det gjaldt for meg. Jeg måtte i dag prøve å forsvare seieren fra Steinsfjorden året før. Istedet for å fiske fra travbanen og ned til Mjøsbrua, skulle vi i dag fiske fra banen og opp ca. 6 kilometer. 2 kilometer opp langs siden stoppet jeg ved en odde. Startskuddet gikk, og lokkemeita forsvart ned i det dype vannet. Straks biter det på en 100-grams. Herlig start. Skulle det bli en bedre dag en det gårsdagen ble?

  Noen fisk innimellom ble det, før det plutselig smalt i stikka mi. Jeg fikk kroka det som var i andre enden, og var spent. Fikk varpa fisken helt til topps, og ut av hullet kommer en utrolig fin abbor. 5-6 hekto. Denne skulle hjelpe utrolig på resultatene denne dagen.

  Det var fortsatt en god del igjen av konkurransen, så jeg fortsatte å borre og lete. Jobbet hardt hele dagen, og er veldig fornøyd med egen innsats. Resten av tiden var det noen fisker innimellom, men ellers stille. Sluttskuddet gikk, og det eneste som gjensto var innveiing og premieutdeling.

  Så på posene at denne dagen heller ikke var optimal. Mange lette poser, og et gjennomsnitt på litt over kiloen hos mange. Gjennom rista og innveiinga og alt gikk fint. Vekt stoppa på 1035 gram, noe jeg er fornøyd med i ettertid. Ofte sitter jeg igjen med en følelse av at jeg kunne jobba mer, men nå er jeg fornøyd med egen innsats.

  Les også: Lucian med utklassingsseier i NM i isfiske

  Ventetiden var over, og resultatlistene ble hengt opp. 15 gram skilte første og andreplassen. Jeg hadde trukket det lengste strået denne dagen, og fikk liv til å stå øverst på pallen, 15 gram foran andreplassen. Det var kjempegodt å kunne stå der oppe. Etter en trå og litt dårlig sesong var dette det jeg trengte nå før det nordiske mesterskapet, noe som blir veldig spennende.

  Fikk også premiering for Norgescupen denne dagen, så kunne ta med meg to gullplaketter, et nytt isbor og en glassvase hjem. Kjempeflotte premier. Utrolig fornøyd med hele helga, og det kunne nesten ikke gått bedre.

  Med ekstra motivasjon satser jeg høyt på nordisk, og krysser finga. Vil til slutt bare takke arrangørene for en kjempefin helg, lite tull og bra planlegging gjorde dette til et kjempebra NM. Takk til NJFF, Gjøvik og Toten SFK, Snertingdal JFF, Toten JFF og Biri JF.

  – Therese

  (Du kan følge Therese Larsson Jernberg sitt fiske hos Pikewallis)

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles