More

  Følg Therese (17) i jakten på NM-tittelen

  Therese Larsson Jernberg (17) er en av landets fremste juniorisfiskere. I sesongen 2016/2017 skriver hun om sine egne opplevelser fra alle Norgescup-stevnene. Her er sammendraget fra de tre første.

  Runde 1:

  Cup-åpningen var endelig i gang. Søndag 18. desember 2016 var det Gjøvik og Toten SFK som skulle arrangere den første Norgescupen for sesongen 2016/2017. Jeg har vært på Skumsjøen før og hadde en plan for dagen.

  Jeg valgte å begynne i sørenden, hvor jeg hadde vært to ganger tidligere og fått greit med fisk. Jeg begynte hvor jeg avsluttet sist, og skjønte ganske fort at forholdene ikke var det samme som i fjor. Fisken var treig, det var lenge mellom hvert napp og de få nappa var det så vidt jeg så.

  Det var en nesten helt vindstille dag, og det var ikke mer enn 2 cm snø oppå isen og gradene lå på rundt -5. Begge gangene jeg har vært der tidligere har snøen liggi godt oppå og det var senere i sesongen, kanskje det var det som hadde noe å si? Eller var jeg rett og slett bare på feil sted.

  Dette er ikke det beste jeg har prestert på en Norgescup og jeg er veldig misfornøyd med hvor jeg endte på resultatlista, men jeg fikk med meg 18 poeng videre i cupen. Forhåpentligvis kommer det bedre dager så denne blir å stryke, da det bare er de 3 beste resultatene man har som teller for uttaket til nordisk.

  Her er resultatene fra 1. Norgescup på Skumsjøen, og her er tabellen etter første Norgescup-stevne.

  Satser på bedre resultater og høyere plassering neste cup-stevne på Vingersjøen den 8. januar 2017. Glemte dessverre å ta bilder denne dagen. Det må jeg få gjort noe med til neste gang.

  Runde 2:

  Grunnet en feil fikk jeg ikke publisert innlegget mitt om konkurransen på Vingersjøen forrige helg. Det gikk veldig dårlig for min del. Er ingen fan av Vingersjøen og klarer aldri å finne fisk her. Det er kanskje litt «gammelt nytt», men resultatene fra konkurransen som SFK Raufjøringen arrangerte denne dagen finner du her.

  Neste konkurranse vil bli arrangert av Drammens Sportsfiskere. Den vil bli holdt på Steinsfjorden den 29. januar. Dette er et vann jeg gleder meg til å prøve meg på igjen, da resultatene har vært gode her de gangene jeg har fisket her før. Oversikt over alle norgescup stevner og andre konkurranser kan du finne her.

  Runde 3:

  Ja, da var det klubben jeg er medlem, Odal SFK, sin tur til å arrangere et Norgescup-stevne. Det skulle avholdes på Storsjøen. Det var en litt kaldere dag og gradestokken viste -11 grader da vi gikk ut på isen denne dagen. Det var en kjølig, men solfylt dag.

  Selv om dette skal være «hjemmebane» så har jeg ikke fisket så altfor mye i Storsjøen. Var her på konkurranse i fjor, da gikk det helt okei, en del fisk, men mye smått. Tenkte på forhånd å gjøre det samme som året før, da pappa også skulle dette, ble det kjapt avgjort. Planen var klar til dagen etter.

  Jeg valgte å gå til samme område jeg var ved i fjor. Det er en grunne i dette området som det ofte står en del fisk ved. Startskuddet gikk og med det samme jeg slapp ut i beit det på. Fikk noen fisk i dette hullet, var ikke så mange som flyttet på seg så tydet på at de fleste hadde funnet fisk med en gang. Begynte med pimpel, noe jeg føler jeg har grei kontroll med. Det er effektivt og man kjenner det i hele stikka når det biter. Kjente fisken var bortpå, men den ville ikke sitte helt. Valgte å bytte til lokkemeite og fikk flere fisk som bare var atti opp. Foretrekker definitivt å bruke pimpel og lokkemeite over mormyshka.

  Bettet ble dårligere, og jeg bestemte for å flytte meg. Holdt meg hele tiden i samme område som jeg startet. Det ble til at jeg og de andre som satt i samme område gikk en runde, den siste timen endte jeg opp på samme stedet som jeg begynte 4 timer tidligere. Det beit jevnt hele dagen, men dabbet av den siste timen. Det ble noen bom hull mellom hver fisk. Fikk en grøvere, 100-150 gram, med et gjennomsnitt på 26 gram denne dagen, kjentes den godt i stikka.

  Følte at jeg hadde gjort det greit denne dagen. Med et greit antall og i forhold til størrelsen på fisken jeg hadde sett de andre hadde fått håpet jeg det skulle gå bra i beste fall helt til topps. Viste seg at antallet holdt i massevis, men det var vekta som skulle gjøre at 80 fisk ble en 2. plass denne søndagen. Mitt snitt på 26 holdt ikke mot hennes 50 gram, selv om antallet var nesten doblet. æsj. Trengte virkelig de 20 poengene, men 19 hjelper godt på de også.

  Det har vært en trå start, og 3/6 stevner har gått. Sitter ikke med en veldig bra følelse nå når det er så få igjen. Det er nå det gjelder, må ta igjen det jeg har tapt så godt som mulig hvis jeg skal ha en mulighet til å kunne kvalifisere meg til nordisk i år.

  Resultatene fra helgens konkurranse kan du finne her, på Oslo sportsfiskere sin hjemmeside. Total-resultatlisten fra årets konkurranser i Norgescupen kan du finne her.

  – Therese

  PS: Du kan følge Therese Larsson Jernberg sitt fiske hos Pikewallis

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles