More

  En dag med sjøørreten i fokus – ta turen til Lier på søndag

  Karene i Flyfishaholics inviterer til sjøørretdag på Sjåstad samfunnshus kommende søndag. På programmet står blant annet fluebinding med Anastasios Papadopoulos og foredrag med Ole Martin Gilbu.

  Av: Endre Hopland

  – Tanken er å kjøre to arrangementer nå i vinter, et i januar og et i februar, og det kommer til å være forskjellige temaer hver dag. Vi begynner med sjøørreten søndag 22. januar, og vi har et program som vi håper vil være interessant for mange, sier Øivind Kristoffersen i Flyfishaholics til Hooked.

  Programmet sparkes i gang klokken 12.00. og det blir fiskeprat og aktiviteter helt frem til klokken 19.00. Den første timen er det kaffedrikking og fiskeskrøner som står på tapeten, men klokken 13.00 er det Anastasios Papadopoulos som tar over showet. Frem til klokken 16.00 vil han lede an i en fluebindingseanse som blir vist på lerret via prosjektor, slik at alle får med seg alt av detaljer.

  – Anastasios er en utrolig likanes kar, og ikke minst en veldig dyktig fluebinder som binder irriterende perfekte fluer. Denne dagen vil han binde sine sjøørretmønstre sammen med oss, og det gleder vi oss veldig til, sier Kristoffersen til Hooked.

  Fra klokken 16.00 til 17.00 blir det en obligatorisk vaffel- og pølsepause, samt salg av lodd, som seg hør og bør i et samfunnshus. Klokken 17.00 får Fiskejegeren personlig, Ole Martin Gilbu, ordet.

  – Ole Martin har fisket siden han var en liten knott, og har lagt sin elsk på havets sølv, nemlig sjøørreten. Det er kanskje ikke så rart siden han har vakre Kragerø som sin bakgård. Han sitter på mye kunnskap og erfaringer rundt sjøørretfisket, og mye av dette vil dele med oss denne dagen, sier Kristoffersen til Hooked.

  Flyfishaholics sine sponsorer, Baardsen, Noroco og Govannet, har virkelig klint til med flotte premier til loddsalget. Og her snakker vi ikke fruktkurv til vinneren, altså. 1. premie er et Sage Approach-sett til en verdi av hele 5400 kroner, og totalt loddes det ut premier for 10 000 denne dagen.

  – Utenom fluebindingen og foredraget, vil det også bli formidlet noen ord om kultiveringsprosjektet i Vestfold og ikke minst det planlagte oppdrettet i Oslofjorden. Det blir ellers salg av pølser, vafler, mineralvann og diverse, og Noroco har også med bindestasj for salg for de som ønsker det. Vi ser frem til en hyggelig kveld, sier Kristoffersen.

  Det er verdt å merke seg at arrangørene ikke opererer med kortautomat, som kontanter må medbringes. Alle som vil delta denne kvelden må for øvrig melde seg på arrangementet på forhånd, slik at arrangørene har oversikt over hvor mange som kommer. Dette gjøres enkelt ved å følge denne linken.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles