More

  Therese er helt oppe i ryggen på NC-lederen, og klar for nordisk

  Det fjerde og femte Norgescup-stevnet i isfiske er nå unnagjort, og Therese Larsson Jernberg (17), som i sesongen 2016/2017 skriver om sine egne opplevelser fra alle stevnene, gjør sine saker bra.

  Runde 4:

  På Steinsfjordenhar jeg vært før, blant annet på NM i fjor, der jeg gjorde det greit. Samme med året før. Jeg hadde en klar plan på hvor jeg skulle gå og hvordan fisket mitt skulle foregå i det fjerde NC-stevnet, og jeg trodde dette skulle bli en grei dag.

  Har jo hørt mye om hvordan fisket på Steinsfjorden har blitt de siste årene, mindre fisk generelt. Når vi kom ut på isen denne dagen ser vi utover isen på plassene hvor det ofte har blitt tatt fisk tidligere at alt var ned bora. Hull med 2-3 meters avstand dekket grunnene og steder fisken står.

  Jeg hadde bestemt meg på forhånd for å gå til midtgrunna, prøve den store og den lille. Begge disse uten hell denne dagen. Begge årene jeg har vært her tidligere har jeg fått fisk, nå var det minimalt. Pen fisk de som kom opp, men det var altfor lite av den i området jeg satt. Mange hadde løpt oppover vannet og det ble for langt for meg å flytte på seg så drastisk.

  Jeg ble i området jeg startet, samt flyttet meg nedover. Brukte pimpel i store grader, men prøvde også med lokkemeite. Hadde også en stor mormyshka uti, da jeg fikk en del på dette i fjor, uten hell. Dagen endte greit plasseringsmessig, men vektmessig er jeg ikke fornøyd. Selv om det holdt til en seier.

  Neste stevne skulle holdes på Goksjø, ved Sandefjord. Her hadde jeg aldri vært før og dette skulle bli en spennende dag. Resultatliste fra Steinsfjorden kan du finne her.

  NC 5:

  Det var tid for cupens nest siste konkurranse, på Goksjø. Det var SFK Pimpel Sør som skulle avholde dette. Det skulle bli spennende da jeg aldri har vært på dette vannet å fiska før.

  Det var en lang reise denne dagen og været var ikke helt med oss. Det blåste og snødde, samt gradestokken viste noen få blå. Det kom til å bli en kjørlig dag.

  Jeg hadde fått tips ang denne dagen og visste sånn ca hvor jeg skulle gå. En odde med siv kant. Visste at det skulle gå en del små abbor rundt om på hele vannet med noen bonuser innimellom.

  Utenfor den røde streken jeg holdt meg denne dagen.

  Jeg slapp først nedi pimpelen og brukte denne litt. Fisken var såpass små at jeg så vidt kjente de nappe, da jeg ikke har indikator på denne. Bestemte meg for å bytte til lokkemeite, denne holdt jeg med til resten av dagen. Begynte på baksiden av odden og jobbet meg oppover land, her var det et området med en del fisk, satt her ca halve tiden.

  Les også: Følg Therese i jakten på NM-tittelen

  Veldig forsiktig fiske, bevegelse opp og ned og holde den helt rolig etter det, da satt den. Måtte følge nøye med, da fisken var utrolig forsiktig og så vidt viste at den var der.

  Endte med seier på Goksjø, og jeg fikk med meg 20 poeng til videre mot den siste konkurransen som er 12. februar på Lysern.

  Jeg er nå kvalifisert til Nordisk, og ligger ett poeng bak for å ta 1.plassen i Norgescupen. Jeg må slå hun som ligger på 1. plass nå for å ta seieren. Da har jeg nemlig flere 1. plasser enn henne. Helgen blir med andre ord spennende.

  Resultater fra Goksjø kan du finne her, mens resultatene i cupen kan du finne her.

  – Therese

  PS: Du kan følge Therese Larsson Jernberg sitt fiske hos Pikewallis

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles