More

  Sjøisfiske-NM er i gang

  Via en langdgang fra fastlandet har 79 isfiskere kommet seg ut på Hjellbotn-isen, og NM i sjøisfiske er offisielt sparket i gang.

  Av: Endre Hopland

  Det har vært mye ugunstig isfiskevær i Trøndelag de siste ukene, men den allerede trygge Hjellbotn-isen har ikke latt seg seg affisere nevneverdig av dette. Konkurranseområdet for årets NM i sjøisfiske har gode 20 centimeter tykk is, så det var det aldri noen tvil om at årets mesterskap skulle arrangeres.

  Starten gikk klokken 09.00 i dag tidlig, med utmarsj via landgang fra Alhusøra. Det skal fiskes hele dagen, og alle skal være av isen klokken 17.00. Typisk matfisk skal kakkes, bløgges og tas med til innveiing, mens mindre arter og haier skal fotograferes sammen med utdelt startnummer og målebånd før de settes tilbake igjen.

  Den tradisjonsrike konkurransen i konkurransen, Gullskata, handler også i år om størst kloskate. Alle som får kloskate på isen må ta kontakt med arrangørene, slik at disse får bevitne fangsten. Den fiskeren som ved dagens slutt har fått den tyngste kloskaten, stikker av med både gullskate-tofeet og en gullsnelle fra Abu.

  NM i sjøisfiske har tradisjon for å stille med fantastiske premiebord, og årets utgave er på ingen måte noe unntak.

  – Dette er en tradisjon vi er stolte av, og som tidligere år stiller vi med et av Norges beste premiebord for en fiskekonkurranse. Vi har i år premier for over 80 000 kroner. Vi er selvsagt veldig glade for at så mange sponsorer ønsker å være med på denne årlige fiskefesten i Trøndelag, sier Bjørn Florø-Larsen i arrangørklubben Nidaros kystmeitelag til Hooked.

  LANDGANG: En landgang fra land og et stykke ut på isen ble løsningen på dårlig is helt inne ved land. Ute på fjorden er isen derimot tykk og fin. (Begge foto: Bjørn Salte)

  Forholdene på Hjellbotn er nå perfekte, med kaldt vær, null nedbør, mye stålis og ikke et vindpust. Med unntak av to personer som har blitt syke, har samtlige av de forhåndspåmeldte fiskerne dukket opp. I tillegg har en god del av gjerdesitterne dukket opp nå når forholdene faktisk ble så gode som de ble.

  – Det er 79 deltakere som nå er i gang ute på isen, og det er vi kjempefornøyde med, spesielt med tanke på hvor usikre værmeldingene har vært. Alle har også vært veldig positive hele veien, og vært innstilt på at vi skulle få til noe bra, uansett forhold. Nå ble jo heldigvis forholdene veldig gode, så alt er velstand, sier Florø-Larsen til Hooked.

  Årets NM-vinnere blir kåret sent i kveld. Hooked kommer selvsagt tilbake med mer fra NM i sjøisfiske når den tid kommer.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles