More

  Norges beste sjøisfisker skal kåres lørdag 27. januar 2018

  Siste helgen i januar skal landets beste sjøisfisker kåres, og som vanlig er det i Nord-Trøndelag slaget skal stå. Påmeldingen er allerede i gang.

  Av: Endre Hopland

  NM i sjøisfiske på Løgninfjorden har vært en stor suksess helt siden oppstarten i 2013, til tross for at mesterskapet faktisk bare sporadisk har blitt arrangert på Løgninfjorden. Tidvis er det nemlig mye vær i Nord-Trøndelag, og de verste vinterstormene har hatt en tendens til å feie innover kysten akkurat i det tidsrommet NM i sjøisfiske har blitt arrangert. Dette har likevel aldri klart å sette en stopper for arrangementet, for reservearena Hjellbotn har alltid levert varene når Løgninfjorden har sluppet isen rett før konkurransestart.

  Les også: Tor Arne Rygg til topps i NM i sjøisfiske

  I 2018 arangeres altså norgesmesterskapet i sjøisfisket for sjette gang, og det er lørdag 27. januar det hele skal avgjøres. På samme måte som i fjor er det Tingvold hotell i Steinkjær som er base for konkurransen. Her blir det lagt opp til overnattingspakke med middagsbuffet til alle som kommer langveisfra, og det er også i hotellets lokaler at premieutdelingen og etterfesten finner sted lørdag kveld. Hotellet ligger ellers strategisk plassert med tanke på begge de potensielle konkurransearenaene, med Hjellbotn som nær nabo og Løgnin bare en helt overkommelig kjøretur unna.

  – Vi er fleksible med tanke på arena, men blir det is på Løgnin så tar vi det der. Trofaste Hjellbotn er som vanlig backup, og siden vi har hatt spennende fiske her de tre siste årene, er dette et godt alternativ. Vi gleder oss veldig til et nytt NM, og håper mange finner veien til Steinkjær denne helgen, sier Bjørn Florø-Larsen i arrangørklubben NKML til Hooked.

  Påmeldingen til årets NM i sjøisfiske er allerede gang, og i skrivende stund er det 82 ledige plasser før deltakertaket er nådd. I åpen klasse koster det 300 kroner per snute å delta, mens juniorer betaler 150 kroner per fisker. Lagklassen koster ellers en hundrelapp ekstra per deltaker.

  Denne lørdagen skal det som vanlig fiskes fra klokken 09.00, og alle skal være av isen senest klokken 17.00. Israpporter og oppdateringer på konkurransearena blir annonsert på arrangørene sin Facebook-side. Dette er også arrangementets viktigste kanal for informasjonsflyt.

  Les også: Aron (17) gjorde reint bord i sjøisfiske-NM

  Det konkurreres i klassene Åpen (alle), Junior (til og med året de fyller 18) og Lag (to mann uavhengig av klasse). Juniorer deltar også automatisk i Åpen klasse. Premiebordet blir som vanlig heftig, men viktigst av alt er naturlig nok glassplakettene til de tre beste i hver klasse, samt til beste kvinnelige fisker. Det vanker ellers pokaler til den fiskeren med flest arter (Artskongen), størst fisk (Storfiskern) og størst skate (Gullskata).

  Både Løgninfjorden og Hjellbotn er artsrike fjorden, men det er likevel de store forekomstene av skater de er kjent for. I Løgninfjorden er det piggskatene som dominerer, med innslag av spisskate, mens det på Hjellbotn er kloskatene som er i klart flertall. Skal du hevde deg i NM må du likevel kunne fiske langt mer enn skate.

  Konkurranseregler, grunnvekter og øvrig informasjon om arrangementet finner du på arrangørene sine egne nettsider.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles