More

  Aron (17) gjorde reint bord i sjøisfiske-NM

  For første gang i historien gikk en junior til topps i NM i sjøisfiske. Aron Bohnborst (17) fra Bamble i Telemark knuste absolutt all konkurranse da det årlige mesterskapet gikk av stabelen i Hjellbotn i Nord-Trøndelag i dag.

  Av: Endre Hopland

  – Jeg er egentlig helt stum nå, jeg. Dette har absolutt ikke gått opp for meg enda, sier en nokså sjokkert men strålende blid NM-vinner til Hooked etter premieutdelingen på Sjøåsen lørdag kveld.  Til sammen 94 deltakere fra hele landet var påmeldt til årets NM i sjøisfiske. Etter planen skulle mesterskapet arrangeres på Løgninfjorden, men uværet Tor satte en effektiv stopper for dette natt til lørdag. Isen på Løgninfjorden ble lørdag morgen vurdert som for utrygg til å kunne fungere som arrangementarena, og dermed ble NM flyttet til Hjellbotn, en 20 minutters kjøretur lenger sør. Her ligger nemlig sjøisen med gode 40 centimeters tykkelse.

  I NM i sjøisfiske er det om å gjøre å få så store eksemplarer som mulig av så mange forskjellige arter som mulig. Poengene regnes så ut etter et forhåndsbestemt grunnvektsystem. Dette vil i praksis si at en må fiske både variert og godt, og i tillegg ha en ikke ubetydelig porsjon flaks og flyt , dersom en skal gjøre det bra. I 2016 var det altså ingen som var bedre enn Aron Bohnhorst til nettopp dette.

  17-åringen, som er en av dem som har reist lengst for å delta i årets NM, fikk riktig nok kamp helt til døren av Sven Jørund Kolstø fra Karmøy og John Olav Florø-Larsen fra Stavanger, men denne gangen var det altså de yngste som var eldst.

  Det var nok en del som begynte å ane hvem årets NM-vinner ville bli allerede da Bohnhorst vant juniorklassen suverent, men i den åpne klassen var altså konkurransen langt tøffere. Dette visste Bohnhorst godt på forhånd, og slagplanen for dagen var derfor nøye planlagt lenge før startskuddet gikk lørdag morgen.

  – Taktikken min var å begynne i en liten vik der mange hadde suksess i fjor. Jeg var ikke en av dem, men det var trolig fordi jeg var for seint ute. I år begynte jeg her, og plukket sypike og paddetorsk av bra størrelse i løpet av den første timen. Begge disse fiskene gav over 100 poeng hver, så jeg kom godt i gang, sier han til Hooked.

  Utover dagen gikk det litt seigere, men 17-åringen endte likevel opp med til sammen ti arter i løpet av åtte fisketimer. Dette var en mindre enn John Olav Florø-Larsen som til slutt endte på tredjeplass, men fiskene til Bohnhorst gav jevnt over mer poeng enn Florø-Larsen sine. Sven Jørund Kolstø på andreplass endte også dagen med ti arter, og bare gode 20 poeng bak vinneren.

  Bohnhorst vant altså både juniorklassen og åpen klasse, men den unge sportsfiskeren gav seg ikke der. Sammen med sambygding Bjørn Salte gikk han nemlig også til topps i den prestisjetunge lagkonkurransen. Det er bare til å bøye seg i støvet.

  NM i sjøisfiske 2016 (2)
  SUVEREN: Aron Bohnhorst (17) fra Bamble vant både juniorklassen, åpen klasse og lagklassen, sistnente sammen med Bjørn Salte, under NM i sjøisfiske på Hjellbotn i Nord-Trøndelag lørdag. Her er de to avbildet sammen med Irvin Kilde (t.v.) og Bjørn Florø-Larsen i arrangørklubben Nidaros kystmeitelag. (Foto: Endre Hopland)

  NM i sjøisfiske arrangeres av Nidaros kystmeitelag (NKML), og konkurransen har et premiebord på over 80 000 kroner. Hooked kommer tilbake med stor bildeserie og levende bilder fra både konkurransen og premieutdelingen, fullstendige resultatlister og en lengre videoreportasje om et helt spesielt rekordforsøk. Følg med videre…

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles