More

  NM i sjøisfiske er fullbooket – arrangørene vurderer ekstrabilletter

  Gode to uker før årets NM i sjøisfiske går av stabelen i Nord-Trøndelag er deltakertaket allerede nådd, og premiebordet nærmer seg 100 000 kroner.

  Av: Endre Hopland

  – Folk våknet skikkelig i går, og da kom det inn nesten 30 påmeldinger i løpet av noen timer. Med tanke på hotellkapasitet og sikkerhet på isen, satte vi taket på 100 fiskere i år. Denne kvoten ble fylt opp i går kveld, men pågangen er fremdeles stor. Derfor vil vi vurdere å utvide deltakertallet litt. Interessen for årets NM er enorm, og det er både veteraner og helt nye navn på deltakerlisten. Slikt er moro, sier Bjørn Florø-Larsen i arrangementkomiteen til Hooked.

  Les også: Tor Arne Rygg til topps i NM i sjøisfiske

  NM i sjøisfiske arrangeres av Nidaros kystmeitelag, og i utgangspunktet er det Løgninfjorden som er konkurransearena. Siden oppstarten i 2013 har norgesmesterskapet blitt arrangert hvert år, men dette er mye takket være reservearena Hjellbotn. Været i Nord-Trøndelag har nemlig satt en effektiv stopper for NM-fiske på Løgninfjorden ved flere anledninger.

  I 2018 arangeres altså sjøisfiske-NM lørdag 27. januar. På samme måte som i fjor er det Tingvold hotell i Steinkjær som er base for konkurransen, og her blir det lagt opp til overnattingspakke med middagsbuffet til alle som kommer langveisfra. Det er også i hotellets lokaler at premieutdelingen og etterfesten finner sted lørdag kveld. Hotellet ligger ellers strategisk plassert med tanke på begge de potensielle konkurransearenaene, med Hjellbotn som nær nabo og Løgnin bare en helt overkommelig kjøretur unna.

  Så langt i år har Trøndelagsvinteren vært kald, og alle langtidsprognoser tyder på at dette skal vedvare. Isen ligger allerede på Løgninfjorden, og den blir bare mer og mer solid for hver time med minusgrader som går.

  – Vi har stor tro på at årets NM blir på Løgnin, og det er det vi har som utgangspunkt. Dersom dette skulle svikte har vi Hjellbotn som en god backup, men det er klart at Løgninfjorden er mest interessant for de aller fleste, sier Florø-Larsen til Hooked.

  Se også: Samleside for Hooked-saker om NM i sjøisfiske

  Løgninfjorden er kjent for sitt rike artsmangfold og sin store tetthet av skater. Det er piggskatene som dominerer, men også spisskater og kloskater dukker opp nå og da. I området NM arrangeres er det også mye strømsild og øyepål, småarter mange aldri har fått, og som fort kan bli nye artskryss for deltakere i mesterskapet. Ellers er det hvitting, hyse og småhai som dominerer i området, selv om det meste av vanlig saltvannsfisk ferdes i fjorden.

  Artsmangfoldet har alt å si under NM i sjøisfiske. Her handler det nemlig om å få så mange forskjellige fiskeslag som mulig, og aller helst store fisker, også. En del av de mindre artene gir riktig nok poeng bare for fangsten, men de større artene har egne grunnvekter som avgjør fiskerens poengfangst. Fullstendig oversikt over grunnvekter og øvrige regler finner du her.

  NM i sjøisfiske har mange gode sponsorer i ryggen, og har gjort tradisjon av å ha et solid premiebord. I år ser dette ut til å kunne bikke 100 000 kroner.

  – Vi har premier for godt over 90 000 allerede, men jobber med å få på plass enda mer hele veien frem mot konkurransehelgen, sier Florø-Larsen til Hooked.

  Les også: Søvnløs på Løgninfjorden

  På grunn av den voldsomme pågangen det siste døgnet, endte flere av fiskerne som har sittet litt på gjerdet med tanke på NM-deltakelse opp med å være for seint ute med å melde seg på. Disse kan altså få en ny sjanse innen nokså kort tid.

  – Juryen vurderer en liten bonusutvidelse av deltakerantallet nå, og vi kommer tilbake med mer informasjon seinere i dag, sier Irvin Kilde i arrangementkomiteen til Hooked.

  Deltakerlisten for årets NM i sjøisfiske finner du her. Følg ellers med på NM sin egen Facebook-side for ytterligere informasjon om både bonusbilletter og alt annet som har med arrangementet å gjøre.

  PS: Det er verdt å merke seg at Hotell Tingvold, NMs offisielle innlosjerings- og etterfestlokale, er mer eller mindre fullbooket, og gjestelisten består nesten utelukkende av NM-deltakere. Det er fremdeles mulig å få rom på hotellet, men dette kan ikke lenger bestilles elektronisk. Derimot kan du ringe 74 14 11 00. Da er det håp.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles