More

  Her jubler Glenn og Even for kjempeørreten fra Femundsmarka

  Glenn-Erik Haugland og Even Furseth Eriksrud fikk seg en opplevelse for livet da de ismeitet med lake som agn i Femundsmarka i påsken.

  Av: Endre Hopland

  Kompisene Glenn-Erik Haugland og Even Furseth Eriksrud fra Bøverbru tilbrakte påskeferien i Femundsmarka sammen med familien til førstnevnte. Med i bagasjen var pulk og isfiskeutstyr, og første fiskedag ble det jaktet røye. De to 24-åringene endte opp med 15 steikefisk og noen smålaker som ble med hjem som agnfisk. Dette skulle vise seg å være smart.

  Les også: Her fighter Inge kjempeørreten i Renaelva

  Dagen etter ble det nemlig satsing etter storgjedde i et vann der det også finnes grov ørret, og det tok ikke mange minuttene fra Haugland hadde senket den første, frosne laken ned under isen, til det hylte voldsomt i nappvarsleren noen meter lenger oppe.

  – Vi sprang bort til hullet og regnet det med at det skulle komme opp en liten snipe, men da tilslaget ble satt skjønte vi raskt at dette var noe annet. Lange utras fulgte, og på det meste hadde fisken tatt 50 fot med snøre, sier Eriksrud, som filmet kompisens kamp med den store fisken.

  – Vi diskuterte frem og tilbake i hvilken grad det var gjedde eller ørret. Fisken stod nemlig bare 17 fot under isen og stanget over en lengre periode. Etter hvert fikk jeg satt fra meg kamera slik at jeg kunne bidra med landingen av det vi trodde var en gjedde helt til vi fikk se hodet på en diger ørret. Jeg fikk lurt fisken opp av hullet, og det var først oppe på isen at vi skjønte at det var en virkelig kjempe, sier Eriksrud til Hooked.

  Les også: Kjempeørret fra Femundsmarka

  Etter noen ektefølte jubelhyl og litt banning, så de to fiskerne at storørreten blødde stygt. De bestemte seg derfor for å ta livet av fisken, som senere ble veid til hele 6,5 kilo.

  KJEMPEFISK: Glenn-Erik Haugland med ørreten på 6,5 kilo han fikk under ismeite i Femundmarka i påsken. (Foto: Privat)

  – Sportsfiskere som vi er så er det litt vondt å drepe en slik fisk, men den gikk i alle fall ikke til spille. Faktisk ble den en skikkelig festmiddag for hele familien til fiskeren. Vi var tolv personer til bords, og alle ble mette, sier Eriksrud til Hooked.

  Les også: Ti gode tips for fiskeferie i Femundsmarka (Hooked+)

  Litt av målsetningen med påskefisket til Haugland og Eriksrud var å sjekke om agnfisk fungerer like bra etter stor fisk i fjellet som i lavlandet. Det fant det kjapt ut at er tilfellet. Allerede dagen etter kom nok en bekreftelse, denne gangen på et annet vann i området. Her kroket nemlig Haugland nok en solid fisk på agn, denne gangen en ørret på rett under fire kilo.

  NOK EN STORFISK: Allerede dagen etter fikk samme mann nok en storørret, denne gangen i et annet vann. Denne veide oppunder fire kilo. (Foto: Privat)

  – Jeg vet ikke hvordan vi skal kunne toppe noe slikt. Det blir rett og slett vanskelig, gitt. Det har blitt sagt mange ganger i etterkant av fangsten at noe slikt får vi nok ikke oppleve igjen, og det er sikkert sant. Det var helt rått, sier Eriksrud til Hooked.

  Levende bilder av kampen med kjempeørreten ser du i playeren under:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles