Gard er medaljekandidat i VM – sjekk presisjonen når han kasterDel dette:

I tidsrommet 15.-20. august går VM i fluekasting av stabelen i England. Her er 16 år gamle Gard Thompson Kristiansand JFF en av medaljekandidatene.

Av: Endre Hopland

Fluekasting er en stor idrett internasjonalt, men hjemme i Norge er miljøet nokså lite. Nivået på utøverne er likevel høyt, og når VM i fluekasting går av stabelen i England på seinsommeren, har gode gamle furet værbitt flere medaljekandidater i startfeltet. En av disse er 16 år gamle Gard Thompson, som kaster for Kristiansand Jeger- og Fiskeforening.Thompson er en meget god utøver i de fleste øvelser innen fluekasting, og absolutt en av de sterkeste, norske medaljekandidatene i det kommende verdensmesterskapet. Dessverre er han en av veldig få unge kastere som konkurrerer her til lands. Rekrutteringen til det norske konkurransefluekastingmiljøet er nemlig laber, og fra kasteforbundet sin side er det ytret tydelige ønsker om å få langt flere ungdommer inn i sporten.

I Norge arrangeres det hvert år seks innendørsstevner, den såkalte #5-cupen. I tillegg arrangeres Norgescupen, som går over seks utendørstevner, inkludert NM i fluekasting. Målet for de fleste er likevel VM.

Utover unge Thompson er Stein Grønberg, Steinar Røsstad, Jarle Strandberg, Jan Vidar Josephsen, Kjetil Bertelsen og Anita Strand de norske kasterne med best utsikter for å gjøre det bra i sommerens verdensmesterskap.

Dersom du ikke vet hva konkurransekasting er for noe, blir du kanskje litt klokere av å ta en kikk på filmen i playeren under. I denne kaster Gard Thompson i øvelsen Ørret presisjon, der han har mulighet til å oppnå 80 poeng totalt under kasting på ukjente mål. Ringene han kaster på ligger med en avstand fra minimum åtte meter til maksimum 15 meter.

Det gis fem poeng om en treffer i innerste ring, tre poeng om en treffer i den midterste og ett poeng om en treffer i den ytterste. Hver utøver kaster fire omganger, hver på fire minutter, og den som får mest poeng står naturlig nok igjen som vinner.

Del dette:
Prev Finnmark, Belize, turledelse og guiding – er du klar for et drømmeår?
Next Her jubler Glenn og Even for kjempeørreten fra Femundsmarka

Comments are closed.