More

  Nå vil de nordiske landene redde havet fra spøkelsesfiske og forurensing

  Gjennom prosjektet Clean Nordic Oceans ønsker landene i Norden å redusere forøplingen av havet og faren for spøkelsesfiske.

  Av: Endre Hopland

  – CNO er et treårig prosjekt finansiert av Nordisk ministerråd, og Fiskeridirektoratet skal lede prosjektet i samarbeid med Sverige og Danmark. Hovedformålet til prosjektet er å etablere et kunnskaps- og formidlingsnettverk mellom deltakende nordiske land for å redusere faren for spøkelsesfiske og forsøpling av havet, samt øke gjenvinningen fra både yrkesfiske og fritidsfiske, melder Fiskeridirektoratet.

  Den første workshopen i prosjektet er allerede arrangert i Nordens Hus i København, med over 50 deltakere fra alle de engasjerte landene. Alle nordiske land inviteres nå til å komme med innspill i prosessen, og å delta i det nye kunnskaps- og formidlingsnettverket.

  – Gjennom en slik kunnskapsoverføring er målet å benytte gode og tilpassende løsninger for respektive land og deres problemstillinger, melder direktoratet.

  Foredragsholdere fra alle de nordiske landene, samt andre relevante etater og institusjoner, er også invitert. Disse skal etter planen bidra til å få frem kunnskap og erfaringer rundt tap av fiskeredskap, hvor stor denne problemstillingen er i de ulike landene og hvilke tiltak som trengs for å redusere problemet.

  nettsiden til Clean Nordic Oceans kan du lese mer om planene for et bedre og sunnere hav.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles