More

  Nå vil de nordiske landene redde havet fra spøkelsesfiske og forurensing

  Gjennom prosjektet Clean Nordic Oceans ønsker landene i Norden å redusere forøplingen av havet og faren for spøkelsesfiske.

  Av: Endre Hopland

  – CNO er et treårig prosjekt finansiert av Nordisk ministerråd, og Fiskeridirektoratet skal lede prosjektet i samarbeid med Sverige og Danmark. Hovedformålet til prosjektet er å etablere et kunnskaps- og formidlingsnettverk mellom deltakende nordiske land for å redusere faren for spøkelsesfiske og forsøpling av havet, samt øke gjenvinningen fra både yrkesfiske og fritidsfiske, melder Fiskeridirektoratet.

  Den første workshopen i prosjektet er allerede arrangert i Nordens Hus i København, med over 50 deltakere fra alle de engasjerte landene. Alle nordiske land inviteres nå til å komme med innspill i prosessen, og å delta i det nye kunnskaps- og formidlingsnettverket.

  – Gjennom en slik kunnskapsoverføring er målet å benytte gode og tilpassende løsninger for respektive land og deres problemstillinger, melder direktoratet.

  Foredragsholdere fra alle de nordiske landene, samt andre relevante etater og institusjoner, er også invitert. Disse skal etter planen bidra til å få frem kunnskap og erfaringer rundt tap av fiskeredskap, hvor stor denne problemstillingen er i de ulike landene og hvilke tiltak som trengs for å redusere problemet.

  nettsiden til Clean Nordic Oceans kan du lese mer om planene for et bedre og sunnere hav.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles