At idioti kommer i mange former får vi bekreftelser på flere ganger daglig, og enkelte turfolk er tydeligvis ikke bedre enn andre, selv ute i skaperverket.

 Av: Bernt Nor

De fleste av oss er flinke til å kaste søppel, kildesortere, kjøpe sparedusj og LED-pærer. Men et sted på veien mister enkelte av oss fullstendig forstanden eller så er man bare et egoistisk forkastelig menneske med et navleloperspektiv på livet og verden rundt seg.

Hvordan kan jeg finne på å skrive noe slikt? Jo det er såre enkelt; sjekk denne dritten som en Hooked-leser fant i Østmarka forleden. Toppbilde viser et omfang som får det vanlige synet med en halvbrent ølboks og engangsgrill til å blekne fullstendig.

Her er det stoler, ølbokser, frysetørket mat, turmat, flasker, matrester og annet avfall som bare er forlatt. Tydeligvis ikke bare fra én person da det er en betydelig mengde søppel. Dette verket er fra voksne mennesker (antagelig mannfolk) og sannsynligvis over 18 år som har kost seg med øl.

Forøvrig under en gapahuk de har tatt seg tid til å sette opp, men ikke fjerne. Hva i i helvete er det som får voksne mennesker til å gjøre noe slikt?

Hvilke signaler er det vi friluftsfolk sender til andre brukere av skogen når vi gjør slikt? Jeg blir så rasende, så forbannet og rett og slett lei meg. SÅNN GÅR DET FAEN MEG IKKE AN Å FERDES I NATUREN!

Vi lærer våre barn normal folkeskikk. Det varier litt hva vi legger i det, men det er oftest et felles multiplum at vi kaster søppel i søppelkassen, vi oppfører oss mot andre mennesker slik vi ønsker å bli behandlet tilbake, og vi besøker naturen med respekt.

Å legge igjen et berg av avfall, ja egentlig også en halvbrent ølboks er IKKE GREIT. Ta med søpla hjem!

Vi i Hooked ble tipset om skrekksynet som møtte en turgåer da han kom til Svartoren i Ski/Enebakk.

– Jeg har også kontaktet Kommunen, OFA og andre berørte om de har fått flere henvendelser om tilgrising. Og hva de har tenkt å gjøre i saken. Foreløpig har jeg ikke fått noe svar, sier han til Hooked.

Vår oppfordring: Om du ikke klarer å bære med deg søpla tur/retur. Bli hjemme eller stikk på en Fastfoodjoint. La oss som trives og bryr oss om naturen beholde den så ren vi kan, og overlate den i bedre stand enn når vi kom til verden!