More

  Verdens raskeste fisk på flueutstyr – bli med til fantastiske Guatemala

  I fjor høst reiste den unge fiskeglobetrotteren Vebjørn Kielland til Guatemala med Anders Dahl Eriksen fra CoreCom Film på slep. Resultatet har du lyst til å se.

  Av: Endre Hopland

  Guatemalas kyst er kjent for sine store forekomster av lynrask og råsterk seilfisk, en bestand som opprettholdes på grunn av strenge fiskeriregler som bare tillater fang og slipp-fiske. Og tar du turen til Guatemala er det Pacific Fins Resort and Marina du vil ha som vertskap. Det var her Vebjørn Kielland og Anders Dahl Eriksen reiste, sammen med den slovenske fiskeeventyreren Katka Švagrová. Det skulle bli en tur som ikke blir glemt med det første.

  – Davi satt på flyet på vei mot Guatemala City, leste vi rapportene fra de foregående dagene på nettsiden til lodgen. Når du ser tall som 130 sailfish observert og 70 fanget og satt tilbake, er det vanskelig å ikke gire seg opp, sier Vebjørn Kielland til Hooked.

  Både Kielland og ikke minst kameramann Eriksen var rimelig skeptisk til hvordan det er mulig å lande 50 sailfish i løpet av en åttetimersøkt, men etter å ha sett crewet på Maverick i aksjon forsvant skepsisen.

  – Nå i etterkant av turen er jeg fortsatt helt målløs over hvor effektive disse gutta er. Dette er crew some er vant til å fiske i store billfish-turneringer, og det kastes ikke bort et sekund. Å lande en fisk på flue tok aldri mer enn ti minutter, og det var ikke fordi fisken ble sliten. Kapteinen bakket rett og slett opp mot fisken fort nok til å få tak i den før den i det hele tatt rakk å dykke ned på dypere vann, sier Kielland til Hooked.

  Selve fisket utenfor Guatemala var helt vilt, og seilfisken hugg som på kommando. På et tidspunkt kjørte også Kielland og Švagrová fisk samtidig, en seilfisk og en marlin, og disse bød på heftige kamper og luftige svev. Det hele ble også filmet.

  – Etter fem dager var vi på mange måter forsynt. Alle hadde fått fisk på flue, til og med kameramannen, og vi var slitne etter fem hele dager på sjøen. Men for noen dager det var. Fisket er en ting, men også omgivelsene og det rike dyrelivet i sjøen er noe helt spesielt, sier Kielland til Hooked.

  En ting som ikke vises i filmen er da mossingen kroker en blå marlin på 500 pounds. Etter flere leader-berøringer røk til slutt snøret.

  – Det eneste jeg lærte av den opplevelsen er at jeg må bruke mye mer tid på treningssenteret, og at jeg sannsynligvis aldri kommer til å begi meg ut på big game-fiske i det kaliberet igjen. Maken til slit har jeg aldri vært borti, gliser han.

  CoreCom sin film fra Guatemala ser du i playeren under:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles