Til helgen kan du lære deg tenkara-fluefiske på Elverum

TENKARA-ENTUSIAST: Chris Hendriks sverger til fluefiske etter tenkara-metoden. Lørdag lærer han fra seg sine triks på Elverum. (Foto: Privat)

Fluefiske uten snelle høres utenkelig ut for de fleste, men den såkalte tenkara-metoden er faktisk stor på verdensbasis. Til helgen kan også du lære deg dette spennende fisket.

Av: Endre Hopland

– Dette er tørrfluefiske helt utenom det vanlige, men jeg tør påstå at det ikke finnes noen mer spennende og naturlig måte å presentere en tørrflue på enn med en tenkarastang. Dette må egentlig oppleves dersom en vil forstå det, og det får alle som vil muligheten til på lørsdag, sier Chris Hendriks i Chris Hendriks Fishing Experiences til Hooked.

Lørdag drar han i gang European Tenkara Convention for sjette gang, og arrangementet er altså lagt til Elverum, nærmere bestemt Norsk skogmuseum. Dørene åpner klokken 10.45, og det er gratis å delta for alle interesserte.

Det hele starter med en introduksjon til tenkara-fisket fra klokken 11.00, og etter lunsj, som deltakerne betaler selv, fortsetter demonstrasjonene. Utover ettermiddagen blir det fluebinding, mingling og selvsagt også muligheter for å teste de spesielle tenkarastengene, til sammen tre presentasjoner. Kvelden avsluttes med grilling, der arrangøren står for maten.

Annonse

– Tenkara og andre toppknytt-metoder har mange fordeler. En av de største misoppfatninger angående tenkarastenger er at en ikke kan lande stor fisk på disse. Dette er helt feil. På lørdag vil alle som deltar lære alt om dette spesielle fisket, inkludert hvordan en lander og håndterer stor fisk med en tenkarastang. Vi kommer også til å forklare under hvilke forhold tenkara virkelig kommer til sin rett og hvorfor, sier Hendriks til Hooked.

Den første European Tenkara Convention ble arrangert i Nybergsund i 2013. Siden den gang har Tsjekkia, Frankrike, Østerrike og Italia vært vertskap. Nå er det altså Elverum som står for tur, og da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Du kan lese mer om tenkara-fisket her.

SPENNENDE SAKER FRA VÅRE ANNONSØRER

Unikt julegavetips fra Abu Garcia – Ambassadeur Rum edition

Abu Garcia har i flere år lansert eksklusive og lekre julegavetips. Og om det har vært flott før, har de dratt frem alle trommer,...

Med Lawson NorthSea etter tung fisk på dypt vann

Det har blitt noen økter på dypt vann i løpet av 2018, og i år er det 15-40-punderen av Lawson NorthSea som har fått...