More

  Nå er kortene for fluesonen i Vangrøfta lagt ut for salg

  Fiskekortene i fluesonen i populære Vangrøfta ble lagt ut for salg denne uken. Det selges bare ti kort per døgn, så her gjelder det å være kjapp.

  Av: Endre Hopland

  Vangrøfta, som renner gjennom kulturlandskap i den vakre fjellbygden Dalsbygda 650 meter over havet, er ikke en elv der storfisken står i kø for å bite. Likevel finnes det skikkelige ørretkubber her, og i og med at det er få fiskere i elven om gangen, øker sjansene dine for å treffe betraktelig. I Vangrøfta kan rn oppleve et spennende og godt tørrfluefiske, men som de fleste andre steder spiller forholdene en stor rolle.  – Vi har ikke mulighet til å selge fiskekort i Vangrøfta på bakgrunn av søknad, eller selge kort slik at disse blir mest mulig rettferdig fordelt. Siden det her er et begrenset antall fiskekort, er det ikke fiskekort til alle i enkelte perioder. Dette kan selvsagt være frustrerende, men samtidig er nok nettopp denne begrensningen en årsak til at elven er svært populær, melder kortformidler Fishspot på egne nettsider.

  Vangrøfta er kjent for sin gode bestand av ørret med relativt god gjennomsnittsstørrelse, og det fanges ofte fisk på rundt kiloen. Årlig dukker det også opp langt større eksemplarer. I elven er det opprettet en egen fluesone som er rundt 15 kilometer lang, og det er altså på denne strekningen det bare selges ti fiskekort per døgn.

  Vannstanden i Vangrøfta blir raskt påvirket av både tørke, nedbør og snøsmelting, og elven kan gå raskt både opp og ned.

  – Dette påvirker selvsagt fiskeforholdene. Om det er ok fiskeforhold vil en normalt klare å finne vakende fisk, men det er ikke sikkert du klarer å lure den til å ta en kunstig flue, melder Fishspot.

  Fiskekortene koster 220 kroner per døgn, og kan kjøpes både på internett og på utsalgssteder i distriktet.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles